Hasan Çakır
Son 180 günde 5 haber

Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde İTÜ dikkat çekiyor

Geçtiğimiz günlerde Hollanda merkezli akademik yayın organı Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nin ortaklığıyla hazırlanan, dünyada %2’lik dilime giren akademisyenler listesi 2023 için yayınlandı. Sıralamada akademisyenlerin yayın sayıları, bu yayınlara yapılan atıflar, h-indeksi gibi ölçütler baz alınıyor.

 

Rekor korurken rekor tazelemek 

Türkiye çapında listede en çok akademisyeni bulunan üniversite ünvanını İTÜ bu yıl da kaptırmadı. Bu ünvanın peş peşe 4 yıldır İTÜ’ye ait olmasının yanı sıra listeye giren akademisyen sayısında da rekor tazeleniyor. Geçtiğimiz yıl “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde 66, “Yıllık Etki” kategorisinde 60 İTÜ’lü akademisyen varken, 2023 listesinde bu sayılar sırasıyla 72 ve 66’ya yükseldi.

 

2023 yılında İTÜ

“Kariyer Boyu Etki” kategorisinde Türkiye’den listeye 1172 kişi girdi; bunların 72’si İTÜ’lü akademisyenler olurken, dünya çapındaki ilk 500 akademisyenin ise 19’unun İTÜ’lü olması dikkat çekti. “Yıllık Etki” kategorisinde ise listeye Türkiye’den giren 1518 akademisyenin 66’sı, ilk 500 akademisyenin ise 18’i İTÜ’lü akademisyenler oldu.

 

İTÜ Makina mezunu Orhan Karakullukçu vefat etti 2020 Nobel adayı Prof. Turhan Nejat Veziroğlu hayatını kaybetti

Yemekhane zammında geri adım

İTÜ yeni döneme yurt sorunlarıyla başladı

arı24 yeni ekip arkadaşlarını arıyor!

İTÜ Makina mezunu Orhan Karakullukçu vefat etti

2020 Nobel adayı Prof. Turhan Nejat Veziroğlu hayatını kaybetti