Farkındalık Zirvesi bu sene sis perdesini aralıyor
İTÜ'nün aktif kariyer kulüplerinden İTÜ Denetim ve Danışmanlık Kulübü, her sene farklı bir temayla yola çıkan "Farkındalık Zirvesi"nin bu sene dördüncüsünü düzenliyor. 16-17 Aralık tarihlerinde İTÜ Ayazağa Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek etkinliğin bu seneki teması ise "VUCA: Sis Perdesi".
İTÜ DDK, sürekli gelişmekte ve değişmekte olan iş dünyası hakkında daha bilinçli bir öğrenci ve mezun kitlesi oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 2016 yılından beri Farkındalık Zirvesi'ni gerçekleşmekte.
Zirvede; firmaların denetim, üretim, satış ve pazarlama, finans, insan kaynakları, bilgi-işlem ve AR-GE gibi departmanlarından üst düzey yöneticilerin katılımı sağlanarak konferanslar, mülakat simülasyonları ve fuaye alanı sohbetleri aracılığıyla öğrencilere bilinç kazandırmak amaçlanmaktadır.
Geçtiğimiz sene, etkinlik üçüncü yılında "Değişimin Yönetimi" temasıyla yola çıkmış ve iki gün sürmüştü. "Sektörünü seç, değişimi yönet!" sloganıyla etkinlik, öğrencilerin iş hayatını yakından tanımalarına yardımcı olmuştu.
Sis perdesi aralanıyor
Toplumsal belirsizlikler, ekonomideki dalgalanmalar, dijital dönüşümün yarattığı üretim süreçlerindeki değişiklikler, artan çalışan talepleri ve müşteri beklentileri, sosyal ve çevresel faktörler gibi bir çok etkenden hem işverenler hem de çalışanlar VUCA döneminde. Peki nedir bu VUCA?
Değişkenlik (volatility), belirsizlik (uncertainty), karmaşıklık (complexity) ve muğlaklık (ambiguity) olarak açıklanan VUCA kavramı, 2000’li yıllarda ortada iyice belirginleşen gelişmeler iş dünyasına da sıkça konu olmaktadır. Bu tabir; sınır, zaman ve mekan kavramlarının farklı boyutlarda ele alınmasını gerektiren, anlık stratejilerin konuştuğu, tarafların bir sonraki adımlarını tahmin etmenin zor olduğu ortamları tanımlamak için kullanılmaktadır.
Büyüme yarışı içindeki işletmeler; çalışanlarını seçerken, lider ve yönetici kadrolarını oluştururken, VUCA ile başa çıkabilecek; bir başka deyişle ipin üzerinde gözü kapalı yürüyebilecek profesyoneller arıyor. Denetim ve Danışmanlık Kulübü'nün amacı ise bu konseptle VUCA'yı pozitife çevirerek öğrencilerin yetkinliklerini ve yeteneklerini doğru alanda kullanabileceği ve bu süreçle nasıl başa çıkabileceklerini göstermek.
İTÜ Denetim ve Danışmanlık Kulübü Kimdir?
İTÜ Denetim ve Danışmanlık Kulübü, 2016 Bahar döneminde İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulmuş başta denetim ve danışmanlık sektörü olmak üzere; öğrencilerin sosyal, akademik ve kariyer hayatlarında ilerlemelerini sağlayacak olguları tanıtma amacı ile kurulmuş bir kariyer kulübüdür. Değerleri arasında liderlik, profesyonellik ve eşitlik olan İTÜ Denetim ve Danışmanlık Kulübü'nün hedefleri arasında da bilinçli birey olma yolunda eğitimler sağlamak, her alanda farkındalığı arttırmak adına etkinlikler düzenlemek ve iş hayatını yakından tanıma fırsatı sunmak var.
İTÜ DDK tarafından bu sene dördüncüsü düzenlenen Farkındalık Zirvesi organizasyonuna bölüm farketmeksizin herkes davetlidir.
Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için;
- Yıldız Şanlı (Farkındalık Zirvesi Koordinatörü)
Mail: yildizsanli.ddk@gmail.com
Mobil: +90 (553) 308 61 19
- Dorukcan Tali (Farkındalık Zirvesi Koordinatörü)
Mail: tali.dorukcan@gmail.com
Mobil: +90 (553) 199 82 77