Özlem
Son 180 günde 0 haber

Ferhunde Birkan Kız Öğrenci Yurdu'nda korkutan anlar

İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde yer alan Ferhunde Birkan Kız Öğrenci Yurdu'nda, dün gece 2-3 sularında eksi 2. katta bulunan çamaşırhanede çıkan yangın nedeniyle korkutan anlar yaşandı. Yangının çıkış nedeni olarak ilk başta ütü denilse de asıl çıkış nedeni hala belli değil. Yurtta kalan öğrencilerin sağlık durumunda ise herhangi bir sıkıntı yok.

Alarmlar çalışmadı

Yangın esnasında yurtta bulunan yangın alarmları çalışmadı. Alarmlar çalışmadığı için üst katta kalan ve yangından haberi olmayan öğrenciler, diğer öğrencilerin uyandırması sayesinde yurdu terk edebildi.

Yangın merdivenleri kilitliydi

Yurtta kalan öğrencilerin olay hakkındaki sosyal medya paylaşımlarında yangın merdivenlerinin kilitli olduğu iddia edildi. Öğrencilerin bu paylaşımları Adana'daki kız öğrenci yurdunda çıkan yangın faciasını ve öğrencilerin yangın merdiveni kilitli olduğu için kurtulamadıklarını akıllara getirdi.

Simmit öğrencileri içeri almadı

Öğrencilerin sosyal medya üzerindeki paylaşımlarında diğer dikkat çeken bir konu ise Simmit'in öğrencileri içeri almaması oldu. Öğrencilerin paylaşımlarına göre İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde bulunan ve 7/24 açık olan Simmit, yangından sonra gece dışarıda bekleyen öğrencileri masaları rezerve olduğu için içeri almadı. Gece esnasında masaları rezerve olduğu gerekçesiyle öğrencileri içeri almayan Simmit, öğrencilerden tepki topladı.

İTÜ'de neler oldu? 19 Mart - 8 Nisan 2018 Frizbi Teknik Amsterdam’dan başarı ile döndü

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi