Aylin
Son 180 günde 0 haber

Havuz Laboratuvar dersleri de online eğitime geçti

COVID-19 hastalığının ülkemizde de yayılması üzerine İTÜ, teorik derslerde online eğitime geçmişti. Havuz laboratuvar dersleri gibi online eğitime dahil edilmeyen bazı uygulamalı dersler hakkında ise yaz döneminde telafi dersleri yapılabileceği kararlaştırılmıştı. Ancak bu sabah öğrencilere İTÜ Mobil üzerinden gelen duyuru ile bu derslerin de Zoom uygulaması üzerinden online eğitim ile tamamlanacağı bildirildi. 

Öğrencilere, deneylerin videosu izletilecek ve öğrencilerden Ninova sitemine deney raporlarını yüklemeleri beklenecek. Harf notları, bu raporlar ve deneylere katılım üzerinden verilecek, yani bu derslere devam oldukça önemli. İnternet ve bilgisayar erişimi olmayan öğrencilerin izleyebileceği yollar hakkında da şu anlık bir açıklama mevcut değil.

Önceki rapor notları sisteme yüklenmek zorunda

Alınan kararlara göre öğrenciler, İTÜ tatile girmeden önceki yaptıkları deneylerden not alabilmek için deney kitaplarının ilk sayfalarını da Ninova'ya yüklemeleri gerekiyor. Daha önceki deneyleri yapan fakat deney kitaplarına erişimi olmayan öğrenciler ise önceden yaptıkları deneyleri tekrarlamak zorunda olacak. Bu durum öğrencilerin laboratuvara gittikleri haftalardaki emeklerinin boşa gitmesi oluyor.

Öğrencilere gelen duyuru:

Mevzu İTÜ: İTÜBÜS İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü görevinden ayrıldı

Back to School 2025 etkinliği Ekim’de Ayazağa Kampüsü’nde

İTÜ yemekhane fiyatları zamlandı

Ders seçimi 101: Ders kayıt taslağı hâlâ açılmadı

İTÜ mezunu ve eski TBMM başkanı Cahit Karakaş hayatını kaybetti

arıSanat: Bienalden konsere, Eylül’de sanat dolu İstanbul