Türkiye'de ve İTÜ'de bir ilk: Blockchain Kulübü

Doruk İşmen ve Berkay Karagöz önderliğinde kripto paralarla ilgilenen 11 kişilik  İTÜ'lü öğrenci grubu tarafından 12 Şubat'ta Türkiye'nin ilk blockchain kulübü kuruldu. Adları "İTÜ Blockchain Kulübü" olan kulübün amacı bitcoin gibi kripto paralarla birlikte, son zamanlarda hayatımıza giren ve sık sık duyduğumuz blockchain kavramını öğrencilere tanıtmak.

Kulübün tanışma toplantısı ise 2 Mart Cuma (bu cuma) saat 18.00'da FEB Y3 amfisinde gerçekleştirilecek. Kulübe katılmak isteyenlerin yapması gereken tek şeyse tanışma toplantılarına katılmak.

Kulübün ilk adı rektörlük engeline takıldı

Blockchain mantığı ve kripto para birimlerini konuşmayı hedefleyen kulübün ismi için başta "Kripto Para Birimleri ve Blockchain Kulübü" ismi düşünülmüş. Ama kulüplerle ilgilenen rektörlük birimi tarafından kulüp için düşünülen ismin içinde para geçmesi nedeniyle bu isme izin verilmemiş. Bu nedenle kulüp ismi "Blockchain Kulübü" olarak değiştirilmiş.

Adında dolandırıcılık anlamına gelen ifadeler olan kulüpleri bile kabul eden rektörlük, iş yeni teknolojilere gelince yeniliklere ne kadar uzak olduğunu böylece öğrencilere göstermiş oldu. Kulübün ismini değiştirmiş olsalar da kripto parasız blockchain, blockchainsiz kripto para düşünülemeyeceğinden kripto paralarla ilgili de bolca konuşacaklarını belirtiyor kulüp.

İTÜ Blockchain Kulübü'ne ulaşabileceğiniz adresler ise şöyle:

Kulüp whatsapp grubu: https://chat.whatsapp.com/invite/Bw8qleqTzOZ18DTOXjDAbQ

Facebook: https://www.facebook.com/ITUblockchain/

Twitter: https://twitter.com/ITUblockchain

Instagram: https://www.instagram.com/itublockchain/

İTÜ Kısa Film ve Belgesel Kulübü'nden festivallerde başarı Koltuklarımız teker teker gidiyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi