İleri teknoloji dolu ‘test merkezi’ İTÜ'de açıldı

Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED), 1.7 milyon liraya kurulan eğitim ve test merkezini İTÜ'de açtı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) kurulan ‘Kullanıcı Deneyimi ve Uygulamalı Telekomünikasyon Eğitim ve Test Merkezi’nin açılışında konuşan BTK Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye’de bilişim sektörünün en önemli sorununun ara eleman ihtiyacı olduğunu söyledi. Acarer, sektörde yer alan yönetici, CEO ve şirket sahiplerine bu konuyu sorduklarında yüzde 60 oranında en büyük problemin bu olduğunu ifade etti. Bunun nedenini Türkiye’deki bazı branşlarda ihtiyaçtan fazla emek arzı olmasına bağlayan Başkan Acarer, “Türkiye’de bazı branşlarda ihtiyaçtan çok daha fazla arz var. Yani öğrenci yetiştiriyoruz. Öbür tarafta da eleman bulamıyoruz. Bir taraftan mezun olan öğrencilerimize iş bulamadığımız branşlar var. Öbür tarafta da eleman arayıp bulamadığımız bilişim sektörü var.” dedi. Bilişim sektöründeki eleman ihtiyacının 300-400 bin civarında olduğunu söyleyen Acarer, bu yüzden Uzakdoğu’dan Türkiye’ye eleman geldiğini ve bunun tehlikeli olabileceğini ifade etti.

Zaman'ın haberine göre; Yurtdışındaki üniversitelerde dersler verdiğini belirten Acarer, oradaki üniversitelerin en büyük farkının bilişim sektörü ile paralel gitmek olduğuna dikkat çekti. Avrupa ve Amerika’daki öğrencilerin sektör ihtiyacına göre yönlendiğini söyleyen Acarer, Türkiye’de eğitimin kaliteli olmasına rağmen sektörün ihtiyacından farklı olduğunu ve Ar-Ge eleman yetiştirmek gerektiğini söyledi. Kullanıcı Deneyimi ve Uygulamalı Telekomünikasyon Eğitim ve Test Merkezi; İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED), İTÜ ve Turkcell işbirliği ile açıldı. İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesindeki merkezde sektör temsilcilerinin yanı sıra insan davranışları, tüketici eğilimleri, müşteri deneyimi, ürün yönetimi ve inovasyon uzmanları üniversite öğrencileri ile buluşma imkanına sahip olacak. Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise, hizmet verilen sektörün sunulan ürün ya da servisi kullanıcının nasıl deneyimlediğinin önemli olduğunu söyledi. Öztürkler merkezde çalışacak üç yüksek lisans öğrencisine burs vereceklerini açıkladı. Bilimsel araştırmaların yürütülmesi ve uzmanlar tarafından eğitim verilmesi amaçlanan merkezde 30 kişinin eğitim alabileceği, toplantı odaları dahil 50 kişi aynı anda faydalanabilecek.

Konuşmasında geçtiğimiz sene ihalesini Turkcell’in kazandığı ‘Kırsal Alan Kapsama Projesi’ne de değinen BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, bu projeyle Türkiye’de mobil haberleşmenin olmadığı hiçbir yerin kalmayacağını duyurdu. Dünyada sadece Türkiye’de bunun olduğunun altını çizen Acarer, “Türkiye’de 32 bin yerleşim yeri var. Sadece nüfusu az olan bin 799 yerleşim yerinde mobil haberleşme yoktu. Proje bittiğinde Türkiye’de nüfusun yaşayıp da mobil haberleşmenin olmadığı hiçbir yer kalmayacak.” şeklinde konuştu.

Üniversite Rektörlerinden Mısır Tepkisi Bakan Yıldız'dan "ARIBA 6"'ya destek

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi