İTÜ'nün yeni mizah dergisi: BEECOMICS

İTÜ'nün yeni aylık mizah dergisi BEECOMICS yayınlandı. 

Aslında dergileri klasik yöntemlerden vazgeçmeyerek KSB den destek alarak bastırılıyor; ancak şuanda e-dergi formatında bulunuyor. Kısa zamanda (birkaç gün içinde) çeşitli kampüslerde ve fakültelerde şimdilik sınırlı sayıda da olsa A5 boyutunda ve renkli olarak yer alacak.

Planladıkları  gibi ilerlerse dergiyi aylık çıkarmayı düşünüyorlar. Hatta ikinci sayı için kolları sıvamışlar bile. Hedefleri ise bu derginin İTÜ için kült bir haline gelmesi.

Aylık olarak düzenli bir iş ortaya çıkarmak için iş bölümü ve eserin önemini biliyor ve bu noktada da kapıları  yazan, çizen, gülen, düşünen ve eleştiren herkese açık.

Dergi üyeleri işin arka planıyla ilgilenenlerde dahil yaklaşık 18 kişi. Ancak bu sayıya eser yetiştirebilenler ise 12 kişi. Aralarında ilkokuldan veya liseden beri karikatür ve çizimle ilgilenenler  ve ya kendisini mizahi yazılara adamış olanların var olduğu kadro birçok fakülte ve bölüm mensuplarından oluşuyor.

Peki onlar kim?

Tek tek saymakla bitmez ama özetle; Rüzgar, Deniz, Hasan, Mahmut, İtüpiaa ekibi, Burak Onat, Onur, Ufo, Cem, Mustafa, Alper ve daha niceleri diyebiliriz. Şimdilik isimlerden ve mahlaslardan ibaret olsalar da, dergilerini takip edenlerin zamanla esprilerinden ve çizgilerinden onları tanımaya başlamalarını umuyorlar.

İTÜ24 ekibi olarak BEECOMİCS ekibine "Böyle bir mizah dergisi en zor fakültelerden biri olan makinadan nasıl çıktı? " diye sorduk ve bakın nasıl bir cevapla karşılaştık.

'Gerçekten güzel bir soru. Aslında mizah kulübü eskiden beri mizah dergisi çıkarıyor.  Fantazin adıyla çıkan dönemlik bir dergimiz vardı. Ama bu derginin yetersiz olduğunu düşündük ve kulübünde canlanması gerektiğine karar verdik; yeni bir isim, yeni bir kadro ve yeni bir yönetim ile aylık olarak Beecomics'i çıkarmaya karar verdik. Nasıl makinadan çıktığının cevabı ise yazar çizer kadromuz tamamen makinacılardan oluşmuyor. Hatta dergide sadece 1 makinacı var diye biliyorum. Misal ben Fen Edebiyattayım, Deniz Madende vb.. Kulüpte bi makinacı kadrosu hakim ama bundaki temel faktör bence kulüp odamızın Gümüşsuyu'nda olması :) . Ya da biz o kadar çalışkan öğrenciler değiliz; bilemiyorum.'

Derginin ilk sayısına ulaşmak için tıklayınız.

BEECOMICS dergisini takip etmek için;

http://www.mizah.itu.edu.tr

facebook/itumizah

twitter/itumizah/

instagram/itumizah 

*Detaylı bilgi, görüş ve öneriler için; mizah@itu.edu.tr  

**BEECOMICS ekibiyle tanışmak ve dergiye katılmak isteyenler Gümüşsuyu Kampüsünde İTÜ Mizah Kulübü kulüp odasını ziyaret edebilirler.

 

Gönüllülük Kulübü ve oyuncu Serkan Çayoğlu'dan anlamlı ziyaret İTÜ Türk üniversiteleri arasında 1 numara

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor