Oğuz
Son 180 günde 0 haber

İTÜ Rektörü Karaca'dan sınavlar ve yaz okulu ile ilgili önemli açıklamalar

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, 6 Mayıs Çarşamba günü online olarak katılmış olduğu Doğru Tercih programında İTÜ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Online sınav yapılacak mı?

Karaca'ya yöneltilen online sınav yapılacak mı sorusu üzerine Karaca, YÖK'ün 15 Haziran'dan sonra üniversitelerin isterlerse yüz yüze sınav yapabileceklerini belirttiğinden dolayı bu imkanı değerlendireceklerini söyledi. Farklı üniversiteler ile de istişare edildiğini belirten Karaca, gerekli durumlarda uygulanmak üzere A, B ve C planlarının hazır olduğunu açıkladı.

Yaz okulu yapılacak mı?

Karaca'ya yöneltilen bir diğer soru ise yaz okulunun akıbeti oldu. Yazın büyük bir kısmının online eğitim süreci boyunca yapılamayan arazi ve laboratuvar derslerine ayrılması ihtimali dolayısıyla yaz okulu sürecinin sekteye uğrayabileceğini belirten Karaca, İTÜ'nün 2020-2021 güz dönemi açılışının Ekim ayı ortası-sonunu bulabileceğini de ekledi.

Doğa Koleji - İTÜ Akreditasyonu

Programın devamında Doğa Koleji ile ilgili soruları yanıtlayan Karaca, Doğa Koleji'nde görülen 5-6 dersin, özellikle İşletme, Ekonomi ve İktisat alanlarındaki derslerin, İTÜ'deki bazı derslere akredite edildiğini açıkladı. Ayrıca Doğa Koleji'nde okurken bu derslerden başarılı olan öğrencilerin, İTÜ'yü tercih ettiğinde, muaf olabileceklerini de belirtti. İlerleyen zamanlarda havuz derslerine de buna benzer bir uygulamayı hayata geçirme planları olduğunu açıkladı. 

İTÜ’de Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümü mü açılıyor? Öğrencilerin neredeyse yarısı Haziran'da finallere gelmem diyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor