Taşkışla 'Kırmızılı Kadın'a sahip çıktı

Taşkışla Kampüsü'nde dün yoğun bir gün yaşandı.

Bir haftadır ulusal basında ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran bir soruşturma kararı ile ilgili yapılan bir dayanışma çağrısıyla fakülte öğrencileri ve öğretim görevlileri saat 12.30'da Ortabahçe'de bir araya geldiler.

Söz konusu soruşturma, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Mert Şener tarafından Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde araştırma görevlisi olan Ceyda Sungur'a, Taşkışla Kampüsü'ndeki araştırma görevlilerinin kullandığı mail grubuna 33a kadrosuna alınmayan iki akademisyen hakkında bu kadroyu savunan bir e-posta yazdığı için‘e-posta yazmak yoluyla araştırma görevlilerini provoke etmek’ nedeniyle açılmıştı.

Saat 13.00'da Ortabahçe'den yürüyüşe başlayan grup soruşturmanın yapılacağı 3501 no.'lu sınıfa çıkana kadar okulda adım atılmadık yer bırakmadı. Tepkilerini alkışlarla ve "Son, son, soruşturmaya son" gibi tezahüratlarla gösteren grup, daha sonra kapının önünde bekleyen basın mensuplarına bir basın açıklaması yaptı. 

Yapılan basın açıklamasında gösterdikleri tepkinin tek bir bireye yönelik olmadığını, mevcut duruma karşı bir tutum olduğunu ve bir şeylerin değişmesini istediklerini dile getirdiler.

Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in 24 Eylül'deki greviyle ilgili olarak Mimarlık Fakültesi'ne “Grevdeyiz" afişini asmak suçlamasıyla kendisine bir disiplin soruşturma daha açılan Ceyda Sungur 25 Kasım günü bir savunma daha yapacak.

İTÜ Sektör Günleri Bu Sefer İlaç Sektörü'nü Konu Alıyor BTZ 2014 başlıyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi