Teknokent İTÜ'deki akademik bilgi ile özel sektör şirketlerinin dehasını, devlet desteğiyle bir araya getiriyor. Bu model ile bugün 1000 proje tamamlandı. Teknokentte 70 firma, 1581'i Ar-Ge personeli olmak üzere toplamda 2327 personel ile faaliyetlerini sürdürüyor.
Devlet Denetleme Kurulu'nun araştırmasına göre, ARI Teknokent Türkiye'deki tüm teknokentler içinde patentin yüzde 47'sine, tescillerin yüzde 37'sine, ihracatın yüzde 57'sine, toplam AR-GE bütçesinin yüzde 45'ine, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı bütçesinin de yüzde 85'ine sahip.
Türkiye'nin bilim ve teknolojiyi transfer etmek yerine, üniversiteler aracılığı ile teknoloji üretip, sanayide kullanabileceğini belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, şöyle konuştu: "Biz Türkiye'de ilk kez böyle bir işbirliğini başlattık. Bu projelerin arasında, Nano Bilim ve Nano Teknoloji İleri Araştırmalar Enstitüsü, Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi, Araştırmacı Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi, Türkiye'nin ilk helikopteri Arıkopter Projesi ve Membran Teknolojileri Projesi bulunuyor. Projelerle üniversitemiz 225 milyon TL katkı kazanmış oldu."
Kızılderili Öğrenci Projesi Bu Yıl Hayata GeçiyorİTÜ FMK CERN Yolcusu!