Onur
Son 180 günde 0 haber

Mühendislik ve kimya sıralamasında Türkiye'nin en iyisi İTÜ

Washington merkezli yayın yapan dergilerden US News, her yıl yayınladığı, üniversiteleri çeşitli yönlerden değerlendirdiği sıralamasını açıkladı. Mühendislik konularıyla ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetleri güçlü bir yer tuttuğu mühendislik sıralamasında, İTÜ bu sene ülkedeki rakiplerini geride bırakarak Türkiye'de birinci olurken, dünyada 181. sırada yer aldı. Kimya alanına ait sıralamada da Türkiye'nin en iyisi İTÜ oldu.

Türkiye’deki diğer üniversitelerin durumu

Bu seneki sıralamada mühendislik alanında Türkiye 2.si Boğaziçi Üniversitesi olurken üçüncü ve dördüncü üniversiteler de sırasıyla ODTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi oldu. Türkiye'de kimya alanında da Bilkent Üniversitesi 2. sırada yer alırken; ODTÜ 3. , Ege Üniversitesi de 4. olarak sıralamada yerlerini aldılar.

Genel sıralamada ise Türkiye ilk 3'ü şöyle: Boğaziçi(190), ODTÜ(314), İTÜ(336).

Amerika Üniversiteleri damga vurdu

US News tarafından açıklanan sıralamada genel toplamda Amerikan Üniversiteleri ilk 3 sıralamayı domine ettiler. Birinci olan Harvard Universitesini, MIT ( Massachusetts İnstitute of Technology) ve Stanford takip etti. Mühendislik alanında ise Çin'den Tsinghua Üniversitesi 1. oldu.

 

CIVILCON'18 için başvurular başladı İTÜ havuzunda kadın ve erkeklere özel seanslar

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor