İTÜ ve Gezi Parkı Olayları

Bilindiği üzere 31 Mayıs gününden önceki 4 güne kadar Gezi Parkı’nda nöbet tutan eylemcilere sabah 05:00'da başlayan müdahalenin ardından, önce İstanbul ve çevre ilçelerde başlayan, ardından ise diğer şehirlere yayılan Gezi Parkı direnişi, devam etmekte. Eylemler hala başta İstanbul Ankara ve İzmir olmak üzere bir çok ilde tüm hızıyla devam ediyor. 1940 yılından beridir Taksim ve İstanbul'un önemli bir simgesi haline gelen "Gezi Parkı" nın yıkılıp yerine AVM veya Rezidans yapılmasına İTÜ öğrencileri ve akademisyenleri de tepkilerini gösterdi. Twitter ve Facebook üzerinden etkinlikler sayesinde toplanan İTÜ'lüler, tepkilerini hem sosyal medyada, hem de Gezi Parkı ve Beşiktaş'a yürüyerek gösterdiler. Gösterilerde bazı İTÜ'lüler polis müdahalesinden etkilenerek yaralandı ve İTÜ'lü S.V. ise gözünü kaybetti.

İTÜ24 Siteyi kapattı

İTÜ24 ekibi olarak gezi parkı eylemlerine destek için web sitemizi kapattık.

İTÜ Gümüşsuyu ve Taşkışla kampüsleri müdahalelere maruz kaldı

Gezi Parkı’na yapılan müdahaleler sonrasında Gümüşsuyu’na kaçan direnişçiler, İTÜ Gümüşsuyu kampüsüne sığındılar ve ardından polis İTÜ Gümüşsuyu kampüsüne tazyikli su ve biber gazı sıkarak şiddeti İTÜ kampüslerine de uyguladı. Ardından gözüne plastik mermi gelen S.V. yaralanarak Alman Hastanesi’ne kaldırıldı ve maalesef bir gözünü kaybetti. Aynı zamanda İTÜ Taşkışla kampüsüne de kaçan direnişçilerin ardından Taşkışla kampüsüne biber gazlı müdahele yapıldı. Binaların otoparklarına sığınan ve yardım için sosyal medyada yayın yapan direnişçilere, İTÜ'lü öğrenciler de destek vererek yardım bilgilerini birçok kişiye ulaştırdı. Fakat bu sırada kampüs binalarına girmek isteyenler için İTÜ Taşkışla ve Gümüşsuyu yönetimi binaların kapılarını kapatarak hiç kimseyi içeri almadı. İTÜ24 ekibi olarak kapıların açılması için gerçek bilgiyi sosyal medyada paylaşarak takipçilerimize duyurduk, fakat ilk müdahalelerde kapılar açılmadı. 

Facebook ve Twitter'ı kullanarak İTÜ Ayazağa kampüsünde toplanıldı

İTÜ'lüler Facebook ve Twitter’dan paylaşımlar yaparak, kampüsün çeşitli yerlerinden toplanarak gezi parkının yıkılmamasına destek verdi. Kampüste toplanan İTÜ'lüler tencere ve tavalarla direnişe destek verdiler, metro girişinde sloganlar attılar. Tepkilerini Büyükdere caddesini trafiğe kapatarak gösteren gençler, uzun bir süre araç trafiğine izin vermedi. Slogan ve pankartlarla direnişe destek, saatlerce sürdü. Tepkinin ardından doğru haber yapmadığı gerekçesiyle NTV stüdyolarına yürüyen direnişçiler, NTV önünde saatlerce oturma eylemi yaparak tepkilerini iletti. Yüzlerce İTÜ'lü, Maslak NTV stüdyoları önünde sabahladı. 


İTÜ'lü öğrenciler Büyükdere Caddesi’ni ulaşıma kapattılar.

İTÜ'lüler, NTV binası önünde oturma eyleminde.

Ayazağa kampüsünden Taksim’e destek

İTÜ'lüler sosyal medyada örgütlenerek 1 Haziran günü saat 18:00'da Mustafa İnan Kütüphanesi önünde toplanarak Taksim'e gitti. 

NEW YORK'tan direnişe Destek

New York'ta, aralarında İTÜ'lülerin de bulunduğu öğrenciler "Gezi Parkı” na destek verdi.

İTÜ Öğrencileri bütünleme sınavlarının ertelenmesi için imza kampanyası başlattı

İTÜ Öğrencileri Gezi Parkı olayları dolayısıyla Facebook ve Twitter üzerinden bütünleme sınavlarının ertelenmesi için imza kampanyası başlattı. Kısa sürede binlerce kişiye yayılan kampanya maalesef başarılı olamadı ancak, Taşkışla ve Gümüşsuyu'ndaki sınavlar Maslak kampüsüne alındı. 

İTÜ Maçka Kampüsü de Beşiktaş'taki olaylarda direnişçileri otoparkında ağırladı 

Eylemlerin Beşiktaş'a sıçraması sonucunda İTÜ Maçka kampüsü de polis müdahalesinden etkilendi. Yaralılara yardımcı olmak isteyen gönüllüler, sosyal medya üzerinden yaralıların Maçka kampüsü otoparkında yardım bulabileceğini ileterek büyük bir yardımlaşma örneği gösterdi. Olayların Beşiktaş'ta büyümesi nedeniyle, Maçka kampüslerinde yapılacak olan Hazırlık Atlama (Proficiency) Sınavı, İTÜ yönetimi kararı ile Maslak kampüsüne alındı.

Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN şiddetin sona ermesi için vali ile görüştü

İTÜ’nün bir önceki rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, eylemlere katılanların iletişimine, Twitter’da yaptığı RT'ler ile destek verdi. Günlerdir öğrencilerini düşünüp uyuyamayan Prof. Dr. Muhammed Şahin, İTÜ kampüslerine ve İTÜ öğrencilerine, polisin şiddet uygulamaması için İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu ile telefonda görüşerek Twitter’dan şu açıklamayı yaptı; 

Vali ile konuştuğunu belirten Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, olayların yatışması için herkesi sağduyuya çağırdı. Haftalardır düzgün uyumadığını belirten Şahin, öğrencilerine evlerine gitmeleri gerektiğini belirtti.

İTÜ'lülerden provokatif eylemlere karşı dayanışma örneği

Aralarında İTÜ'lülerin bulunduğu direnişçiler, polisin Gezi Parkı’ndan çekilmesinin ardından Gezi Parkı’nda şenlik ve eğlenceler düzenledi. Bu şenliklerin, bazı marjinal gruplar tarafından provokatif eylemlere dönüşmesini engelleyen İTÜ'lüler, belediyeye ait bir kulübenin yakılmasını, elden ele su taşıyarak önledi.


İTÜ rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ'nün en büyük öğrenci topluluğu olan İTÜ24'ü, Twitter’dan engelledi

Henüz nedenini bilmediğimiz şekilde Twitter’dan bizi engelleyen Prof. Dr. Mehmet Karaca, bununla ilgili aydınlatıcı bir açıklama dahi yapmadı. Kendisine gönderdiğimiz maillere hiç bir şekilde cevap vermeyen Karaca'nın bu tutumu, İTÜ'lüler tarafından sosyal medyada oldukça tepki gördü. Ancak Karaca, hâlâ bu engellemenin gerekçesini açıklamadı. İTÜ'nün tek haber sitesi olan İTÜ24'ü engelleyen Karaca, artık İTÜ'deki gelişmelerden de habersiz kalacak gibi görünüyor.

Bursa İTÜDER 15. Yılını Kutluyor "Kırmızılı Kadın" ilk kez konuştu!

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor