Mehmet Fatih
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de balık istifi yurt düzeni

Ayazağa Kampüsü'nde bulunan Vadi Yurtları'nın odalarındaki kişi sayılarının artacağına dair olan söylenti gerçeğe dönüştü. Şu anda kapalı durumda olan B bloktaki odalardan tekli yatakların çıkarılıp ranzaların eklenmesiyle beraber odalar 4 kişilik yapılmaya başlandı. Bu odaların 3 kişi için bile yeterli olmadığını ve 4 kişilik yapılmasının kabul edilemez olduğunu düşünen öğrenciler bu durumu müdüre sorduklarında böyle bir şeyin olmadığı şeklinde cevaplar aldılar. Yeni dönem başlamadan diğer yurtlarda da aynı işlemin yapılması bekleniyor. Yapılacak revizyon sonucunda İTÜ yurtlarının kapasitesi 1200 kişi artacak.

Rektör Koyuncu'dan yurtlar hakkında açıklama: Yeni yurt, alt yapı çalışması, ring ve temizlik

Geçtiğimiz günlerde Vadi Yurtlarını ziyaret eden İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu yurtlar hakkında öğrencilere açıklamada bulundu. Vadi yurtlarının 4 kişilik olacağını doğrulayan Koyuncu, bu durumun kampüs içindeki yeni yurt inşaatının bitene kadar yani 1 yıllığına süreceğini duyurdu. Henüz ihalesi gerçekleşmeyen yeni yurdun 1 yılda tamamlanıp hizmete açılmasının ne kadar mümkün olduğu ise kafalarda soru işareti bıraktı.

Vadi Yurtlarında alt yapı çalışması yapılacağnı açıklayan Rektör Koyuncu, ring seferlerinin, temizlik sayısının ve çamaşır makinesi sayısının artacağını aynı zamanda hafta sonu da temizlik geleceğini söyledi.

İTÜ'ye yeni KYK yurdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşüldüğünü bildiren Rektör Koyuncu, Ayazağa Kampüsü'ne önceliğin İTÜ'lülere verileceği 3500 kişilik bir KYK yurdu yapılacağını açıkladı. Bakanlıktan gelen talimat sonucu en kısa sürede ihalesi gerçekleşecek yurt inşaatının 6-8 ay içerisinde bitirilmesi bekleniyor. Önceliğin İTÜ öğrencilerine verileceği belirtilen yurtta, başka üniversitelerin öğrencilerinin kalıp kalmayacağı ise akıllarda soru işareti oluşturdu.

İTÜ'lülerin yurt sorunu sosyal medyada Türkiye gündeminde

Yurt odalarının balık istifi düzene geçmesine karşı çıkan İTÜ öğrencileri seslerini sosyal medya aracılığıyla duyurdu. Öğrenciler, halihazırda kalabalık olan Vadi Yurdu gibi yurtların daha da kalabalıklaşması, şu anda 50 kişiye kadar ulaşan ortak kullanım alanlarını kullanan kişi sayısının artmasına sosyal medyada #İTÜdeyurtsorunu etiketiyle karşı çıktı.

Rektör Koyuncu'dan sosyal medyada engel operasyonu İTÜ lisansüstü öğrencisi Bahtiyar Can Karamanlı vefat etti

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi