Çağın
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de yeni "Tam Kapanma" tedbirleri alındı

T.C. İçişleri Bakanlığı'nın 26.04.2021 tarihli genelgesi ve İstanbul Valiliği'nin 27.04.2021 tarihli yazısı uyarınca 29.04.2021-19.00’dan 17.05.2021-05.00’a kadar uygulanacak tam kapanma sonucu planlanan tedbir politikası 27.04.2021 tarihinde İTÜ COVID-19 Koordinasyon Masası tarafından duyuruldu.

İTÜ’deki yeni tedbirler neler?

• Mümkün olduğunca az sayıda personelin fiilen işe gelmesini sağlamak amacıyla her birim, günlük kendi toplam personel sayısının en fazla yarısını fiilen işe gelecek şekilde dönüşümlü çalışma düzenine adapte edecek.

• Tam kapanma saatlerinde işe gelebilmek adına, göreve gelecek personele ilgili birimler tarafından “görev yazısı” tanzim edilecek.

• Anaokulu ve/veya kreşe devam eden çocuğu olup alınan tedbirler kapsamında zorluk yaşayan kadın personel idari izinli sayılarak uzaktan çalışmaya yönlendirilecek, acil olarak hizmetine ihtiyaç duyulan haller dışında fiilen göreve çağrılmayacak.

• Ayazağa Kampüsü Akademik Kapı ve İstinye Park Kapısı tamamen kapanacak, Borsa Kapısı ise 20.00’a kadar sadece motorlu kuryelerin girişine açık olup belirtilen saatten sonra kapatılacak. Motorlu kuryeler 20.00’den sonra kampüse 1773 Kapı'dan (Enerji Kapı) giriş yapabilecekler.

• İTÜ Göleti ve çevresi kapalı olacak.

Yayınlanan tedbirlerin cevapsız bıraktığı önemli bir soru mevcut

Akıllarda, proje takımlarında çalışan öğrencilerin çalışmalarını doğrudan etkileyebilecek bir soru mevcut. Kampüste çalışan okul takımları da kapanma sürecinde bölüm/birim tarafından alacakları bir “görev yazısı” ile faaliyetlerini sürdürebilecekler mi?

 

İTÜ Lisans Yenilememe Kervanı'na bir yenisi daha katıldı: AutoCAD İTÜ’lüler, İTÜ'nün En İyi Orta Bahçesi'ni seçti

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi