İTÜlü Genç Mühendisler Türkiyeyi Avrupada Temsil Edecek

İTÜ’lü Genç Mühendisler Türkiye’yi Avrupa’da Temsil Edecek


Avrupa çapında düzenlenen ve üniversitelerarası en kapsamlı mühendislik yarışması olan Avrupa BEST (Avrupa Teknoloji Öğrencileri Birliği) Mühendislik Yarışması finali ODTÜ’de yapıldı. Türkiye genelinde finale kalan üniversiteler arasında iki ayrı dalda da birinci olan İTÜ, Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek.

Avrupa Teknoloji Öğrencileri Birliği Yarışması’na Türkiye’den gidecek takımın belirlenmesi için 79 üniversitenin katıldığı bölgesel yarışmalar yapıldı. İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Ege Üniversitesi ve ODTÜ’de yapılan yarışmaların ardından finalistler ODTÜ’de düzenlenen yarışmada son kez mühendislik becerilerini sergiledi.

İki aşamalı yarışmada Takım Tasarımı’nda yarışmacılardan kendilerine verilen araçları modifiye ederek parkurda ilerletmeleri istendi. Zorlu parkurda yarışmacıların çamur, yüksek bir tepe, ateş, su ve yağ içinden geçerek araçlarını park etmeleri beklendi. Vaka Analizi’nde ise yarışmacılardan önce iflas eden bir şirketi en az zararla kurtararak kara geçmesi için bir çözüm önerisi istendi. Ardından bir süt fabrikasının kurulumundan, fabrikadaki ürünü etkili bir şekilde pazarlamaya ve ürünü halkla buluşturmak için yürütülecek olan reklam kampanyasını tasarlamaya kadar geçen üretim sürecini planlamaları beklendi.

İTÜ, Yıldız Teknik, Ege Üniversitesi ve ODTÜ’lü öğrencilerden oluşan takımlar üç gün boyunca yarıştı. Vaka Analizi ve Takım Tasarımı kategorilerinin birincisi İstanbul Teknik Üniversitesi oldu. Vaka Analizi Takımı Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri Ece Bolat, Pınar Utku, Murat Ali Köybaşı ve Ecem Uslubaş’tan oluşurken, Takım Tasarımı Takımı, Uzay Mühendisliği Onur Kaya, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği öğrencisi Harun Demir, Elektrik Mühendisliği öğrencisi Sinan Hamulu ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencisi Onur Akkuş’tan oluştu.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, “Türkiye’de bu tür projeler, öğrencilere öğrendiklerini pekiştirme, yetenek ve becerilerini geliştirme şansı tanıdığı gibi, onlara tecrübe de kazandırmaktadır. Bu sene Türkiye BEST Mühendislik Yarışması’nda birinci olarak ülkemizi Avrupa’da temsil edecek öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Eminim Avrupa’dan da birincilikle dönerek aldıkları eğitimin ve teknik becerilerin kalitesini bir kez daha ispatlayacaklar” dedi.

BEST, 1989 yılından beri mühendislik ve teknoloji öğrencilerini bir araya getiren bir öğrenci birliğidir. Bu birlik, 30 ülkede 91 BEST grubu ve yaklaşık 3000 üyesiyle Avrupa’nın dört bir yanında bir milyonun üzerinde öğrenciye ulaşarak mesleki gelişim ve kariyer desteği sağlamaktadır. Avrupa BEST Mühendislik Yarışması 1-8 Ağustos 2012 tarihlerinde Zagreb’de yapılacak.


Temsil edecek arkadaşlarımızın küçük bir video su sizlerle...


Marmara Üniversitesinin Evrim Karşıtı Sempozyumuna Tepkiler Yağıyor 1773 İTÜ Satış Mekanı 9 Mayıs'ta Açılıyor

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi