Ekin
Son 180 günde 0 haber

Online eğitimin ilk haftasında İTÜ'lülerden gülümseten anlar

COVID-19 sebebiyle alınan önlemler çerçevesinde örgün eğitim bu dönem son bulmuş ve üniversiteler online eğitime geçiş yapmıştı. İTÜ'de online eğitim, sürecin hazırlıklarının tamamlanmasının ardından 6 Nisan'da resmen başladı.

Biz de arı24 ekibi olarak takipçilerimizden İTÜ’lüler olarak geride bıraktığımız bu ilk uzaktan eğitim haftasında yaşadıkları ilginç ve komik anları sosyal medya hesaplarımızdan bizimle paylaşmalarını istedik. Hepimizin bu zor günlerde biraz gülmeye ihtiyacı var sonuçta. İşte İTÜ'lülerin ilk online eğitim haftası ile imtihanı;

Online eğitim Ninova'nın çöküşüyle başladı

Bildiğiniz üzere online eğitimler için Zoom platformu kullanılıyor. Buradaki derslere öğrencilerin kolaylıkla katılabilmesi için öğretim görevlileri Ninova üzerinden öğrencilere  "Uzaktan Eğitim Oturum Daveti" gönderiyor. Öğrenciler bu linke tıklayarak tek tıkla derse kolayca girmiş olacaktı ki davetlerin gönderildiği Ninova sabahın erken saatlerinde yoğunluktan dolayı çöktü. 

Sistemin çöküşü tüm öğrencilere meşhur sis.itu.edu.tr çökmelerini ve zorlu ders seçme süreçlerini hatırlattı. 6 Nisan Pazartesi sabahı dersi olan pek çok öğrenci ya derslere ulaşamadı ya da dersi alan başka öğrencilerden veya dersin hocasından ders ID'sini alarak derse girmeye çalışmak zorunda kaldı. Neyse ki sorun kısa sürede halledildi ve görünüşe göre bu problem geride bırakılmış oldu. :)

Sisteme alışmaya çalışırken yanlışlıkla tıklanan butonlar...

Zoom'da derse girdiğinizde önünüzde pek çok buton oluyor. Ne neyi kapıyordu, bu nereyi açıyordu, yav nereye tıklayacaktım derken yanlış yerlere basılınca ilginç anlar yaşanabiliyor. :)

Mesafeler hiç önemli değildi...

Birbirimizden kilometrelerce uzakta da olsak yan yana gibiydi bazılarımız. Sosyal mesafe de olsa görgü kurallarımız hiçbir yere kaybolmamış. :)

Malum ev ortamı, odaklanmak zor...

Aileden birinin "Nasıl oluyor bu şimdi?" diye yanınıza gelip bilgisayarı incelemesi olsun, Kahvaltıya, yemeğe çağırılmak olsun ev ortamında olunca dikkatin dağılması daha kolay oluyor. Tabii dikkati dağıtan birtakım ilginç mevzular da olmadı değil...

Notlandırma için yaratıcı yollar keşfeden hocalarımız oldu

Öğretim görevlileri Zoom üzerinden öğrencilere quizler yollayabiliyor. Bazı hocalar ise bunun için Kahoot gibi uygulamaları tercih edeceğini belirtmiş. Yine de hala öğretim görevlilerinin çoğunluğu %100 etkili Final yöntemini tercih etmiş gibi görünüyor.

Yorumsuz bırakıyoruz bunu...

Kaç insan yıllardır bekliyor Aras Bulut İynemli derse gelsin diye yapılır mı böyle şaka yahu... :)

Bir çoğumuz bu durumu en az bir kez yaşadık herhalde :)

Mikrofonlar birden bire açılınca o an aniden oluşan gerginlik, sessizlik...

Paylaşılan ekrana yazılan şeylerin sorumlusu bulunamadı...

Zoom'da online eğitim sırasında öğretim görevlileri materyallerini ekran paylaşımı yoluyla derse katılan öğrencilerle paylaşıyor ve dersleri bunlar üzerinden anlatıyor, aynı zamanda bu ekran üzerine yazı da yazabiliyor. Bazı derslerde bu ekrana yazılan yazılarla ilgili epey problem olmuş olacak ki sorumlusunun metafizik varlıklar olabileceği bile düşünülmüş... :)

Derslere gösterilen yoğun ilgi bazı hocalarımızı epey duygulandırdı

Bağlantıda oluşturduğu problemler sebebiyle genellikle hocalar da öğrencilere kameralarını açtırmıyor. Dolayısıyla öğrenciler için hali hazırda oldukça zor olan bu süreç, parçalara bölünmüş karanlık ekranlara ders anlatması gereken öğretim görevleri için de epey can sıkıcı. Hele bir de derse katılan sayısı yoğun olunca... :/

Eğitim uzaktan da olsa hepimiz çok yorulduk...

Ortamlar, sınavlar, dersler değişse de her daim kulağa güzel gelen bir olay vardı: Break Time! :)

Bu zor günlerimizde, birazcık da olsa yüzünüzü güldürebildiysek ne mutlu bize. Dileriz, en yakın zamanda sağlıklı bir şekilde okulumuza, birbirimize kavuşuruz; Zoom deneyimlerimiz de hatırladıkça gülümsediğimiz anılara dönüşür.  :)

arı24 ekibi olarak herkese sağlıklı günler diliyoruz! 

Günlerdir tartışılan pass/fail sistemi nedir? Mevzu İTÜ: İTÜ'nün enstitüleri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor