Üniversitede bütünleme sınavı! Üniversite öğrencilerine müjde!

Üniversitede bütünleme sınavı yapılacak.

Üniversite öğrencileri artık yaz okullarına mahkum edilmeyecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, bütünleme sınavı hakkından tüm üniversite öğrencilerinin yararlanabileceğini bildirdi.

Çetinsaya, YÖK’ün internet sitesindeki Yükseköğretim Kurulu Bilgi Paylaşım Forumu’nda yayımlanan mesajında, ”Forum sayfamızda yer alan ’Yaz Okulu ve Bütünlemeler’ kategorisine gönderilen mesajlar ve Üniversiteler Bölge Toplantıları kapsamında Türkiye genelinde görüştüğüm öğrencilerden gelen talepler üzerine 3,5 milyon öğrencimizin yüzünü güldürecek yeni bir karar almış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Uygulamada, üniversiteler arasında farklılık gösteren bütünleme sınavları konusunun YÖK Yürütme Kurulu’nda değerlendirilerek karara bağlandığını belirten Çetinsaya, şunları kaydetti: ”Aldığımız karara göre, ’yıllık veya yarıyıllık sınav takvimi uygulayan tüm yükseköğretim kurumları 2011-2012 yılından itibaren final sınavları sonrasında bütünleme sınavları yapacak’. Dolayısıyla bütünleme hakkından artık üniversite fark etmeksizin tüm öğrencilerimiz yararlanabilecektir. Yükseköğretim Kurulu Başkanı olarak, öğrencilerin yaz okullarına mahkum edilemeyeceğine, bütünleme sınavlarının öğrencilerimizin hakkı olduğuna inanıyor, kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Bu arada Çetinsaya, söz konusu kararı sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından da ”Şimdi ise 3,5 milyon öğrencimizin yüzünü güldürecek yeni bir kararı açıklıyorum” ifadelerini kullanarak bildirdi. Ayrıca yaz okullarının kaldırmayacağınıda belirtti.


Ayrıca Çetinsaya bu uygulamanın yaz okullarını kaldırmak anlamına gelmediğini ve isteyen okulların bütünleme sınavıyla birlikte yaz okulu uygulamasına devam edebileceğini sözlerine ekledi.

Bu konu hakkında okulumuz Rektörü Muhammed ŞAHİN ise twitter sayfasından açıklama yaptı.

Muhammed Sahin

Bütünleme sınavlarının uygulama esasları ile ilgili YÖK'ten yazı gelir gelmez detaylı bır duyuru yapılacaktır.

@Muhammed__Sahin on Twitt ·
İTÜ Uluslararası Çevreci Şehirler 2012 Yarışması’nda Dünya 2.si Oldu Erzurum Teknik Üniversitesi ve İTÜ arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi