Zekican
Son 180 günde 0 haber

Yazılımseverler BEST İstanbul Hackatonu için sabahlayacak

Yazılıma ilgi duyan herkesin heyecanla beklediği BEST İstanbul Hackathonu bu sene 7-8 Aralık tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleşecek. 24 saat boyunca sürecek yarışmada  2-4 kişilik gruplar halinde 12 takım, verilen probleme programlama dillerini kullanarak kendi projelerini ve çözümlerini üretmeye çalışacak.

Hackathon nedir?

Hackathon, yazılıma ilgi duyan insanların bir araya gelip, sınırlı bir zaman içerisinde, programlama dillerini kullanarak kendilerine verilen konuyla ilgili en optimum çözümü ortaya çıkarmaya çalıştıkları bir etkinlik. Etkinlikte takımlar verilecek kesintisiz 24 saat sürede programlama dillerini kullanarak verilen probleme çözüm üretmeye çalışacak.

BEST tarafından düzenlenen İstanbul Hackathonu, tüm üniversite öğrencilerine açık olup katılımcılarının hemen hemen %60'ını İTÜ'lüler oluşturmaktadır. Katılan öğrencilerin büyük çoğunluğu Matematik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri olsa da yarışmaya katılabilmeniz için herhangi bir bölüm şartı aranmamaktadır.

BEST İstanbul kimdir?

BEST (Avrupa Teknoloji Öğrencileri Birliği yani Board of European Students of Technology), 1989 yılında kurulan ve teknolojiye ilgi duyan mühendislik öğrencilerini bir araya getiren bir öğrenci topluluğudur. Avrupa’da 98 üniversitede bulunan Avrupa’nın en büyük öğrenci organizasyonu olan BEST, 33 ülkede 99 yerel grubu ve yaklaşık 4000 üyesiyle yenilikçi ve yaratıcı bir öğrenci ağı oluşturmaktadır.

BEST İstanbul ise bu organizasyonun İstanbul Teknik Üniversitesindeki yerel grubu olup, 2003 yılında kurulmuştur. Teknoloji kursları, seminerler, kültürel değişim etkinlikleri kariyer fuarları ve mühendislik yarışmaları düzenleyerek yaratıcı, yenilikçi ve akademik etkinlikler gerçekleştirmektedirler. Toplamda 30 ayrı ülkeden 1331 başvuru alan ve 334 yabancı mühendis adayını İstanbul’da konuk eden BEST İstanbul, Türkiye ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ni başarıyla temsil etmektedir.

Yarışma ve başvurularla ilgili detaylı bilgiler için tıklayınız.

BEST İstanbul sosyal medya hesapları;

Facebook: https://www.facebook.com/itu.umk/

Instagram: https://www.instagram.com/bestistanbul/

Twitter: https://twitter.com/best_istanbul

Linkedin: https://tr.linkedin.com/company/best-istanbul

İTÜ'nün yeni gelir kapısı: Kulüp paraları İTÜRO bu sene orman bağışlıyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor