İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü 1991 yılında kurulmuştur. Kurulduğu yıldan bu yana Türkiye’nin en önde gelen üniversite kulüpleri arasındadır. Her geçen yıl yükselen ivmesiyle birçok başarılı organizasyona imza atarak, firmalar ile üniversite öğrencileri arasında bir köprü vazifesi görmektedir.
Misyonu, geleceğin yönetici adaylarını aynı çatı altında toplayarak ortak projelere imza atmak, yaratıcılık ve takım çalışmasına yatkınlık özelliklerini geliştirerek iş dünyasına hazır bireyler haline getirmektir. Vizyonu, üyelerinin sosyal ve teorik bakımdan donanımlı, yetkin, girişimci ve sektörün ihtiyaçlarına göre yetişmiş bir şekilde mezun olmasını sağlamaktır.
İnternet, dijital pazarlama, mobil teknoloji, sosyal medya, bilişim sektörünün dünya ekonomisindeki yeri, e-ticaret, en stratejik güç olarak 'bilgi' gibi birçok konunun panel ve seminerlerde ele alındığı Bilişim Teknolojileri Zirvesi, aynı zamanda firmalar tarafından en yeni teknolojilerin sunulduğu Bilişim Teknolojileri Alanı’nda sponsor firmaları ve katılımları bir araya getirmeyi amaçlar.
Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan Sosyal Medya Ödülleri’nin ilki 2010 yılında 3. Bilişim Teknolojileri Zirvesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Geçtiğimiz yıllarda birçok basın organının ve ünlü ismin gündeminde yer tutmasının yanı sıra, Twitter’da trending topics listesinde yer alarak büyük ses getiren Sosyal Medya Ödülleri, Türkiye’de sosyal medyaya yön veren organizasyonlar arasında yer almaktadır.
Bilişim Teknolojileri Zirvesi bünyesinde yer alan Dijifikir, ilki 2014 yılında düzenlenen, genç girişimcileri yatırımcılarla buluşturarak hayallerini gerçeğe dönüştürme şansı sağlayan bir e-iş fikri yarışmasıdır. Bir aradan sonra 2017’de tekrar düzenlenmiş olup sektöre yeni girişler ve fikirler katmaya devam etmektedir.
Her yıl Mart ayında geleneksel olarak düzenlenen Yönetim Bilimleri Kongresi’nin amacı, pazarlama, satış, finans, insan kaynakları, ekonomi alanlarında uzman kişiler ile öğrencileri bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamak, öğrenciler ile iş dünyası arasında yeni köprüler kurmak ve kariyer planlaması yapmakta olan öğrencilere yardımcı olmaktır.
Maçka Dergisi ise İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından 1994 yılından beri çıkarılmaktadır. Uzun süre İTÜ bünyesinde çıkan tek öğrenci dergisi olarak kalmıştır. Şu an da hem fiziksel hem de online olarak yayınlanmış olup birçok okuyucuya ulaşmaktadır. İMK Maçka Dergisi’nin yanı sıra Maçka Blog ve İmkcast ile de öğrencilerinin sesi olmaktadır.
Eğitim ve kariyer etkinlikleri, kulüp üyelerinin kişisel gelişimine fayda sağlamak ve İMK misyonunda yer alan nitelikleri üyelerine ve diğer üniversite öğrencilerine kazandırmak amacıyla düzenlenen organizasyonlardır. Bu etkinlikler ünlü sanatçılarla söyleşilerden, alanında uzman isimler tarafından düzenlenen seminerlere; şirket ve fabrika gezilerinden, firmaların kariyer olanakları hakkındaki kampüs toplantılarına kadar birçok farklı formatta ve geniş bir konu yelpazesinde düzenlenir.
İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü, eğitim kariyer etkinliklerinin yanı sıra mezunlarıyla, finanstan pazarlamaya, otomotivden e-ticarete kadar birbirinden farklı sektör ve departmanları daha yakından tanıyabilmek ve kariyer planlamalarında en doğru adımları atabilmek için gerçekleştirilen PathTalks etkinliğini gerçekleştirir.
İMK her sene başında okula yeni gelenler için özel aktiviteler düzenler. Hem kulübü tanımak hem de yeni arkadaşlar ile kaynaşmak için harika bir fırsat olan bu etkinliklere İTÜ’lüler yoğun katılım gösterir. İMK ailesi içinde farklı bölümlerden her sınıftan öğrenciler birliktedir, dostluk, kariyer ve eğlencenin anahtar kelime olduğu İMK’nın kapıları her zaman herkese açıktır.