15 Temmuz akşamı İTÜ'de neler yaşandı?

15 Temmuz akşamı Türkiye, tarihinin en uzun ve gerilimli günlerinden birini yaşadı. Yetkililerin "kalkışma" olarak ifade ettiği bir grup askerin müdahale denemesi tüm yurtta gerilimli saatler yaşanmasına neden olurken İTÜ de yaşananlardan nasibini aldı.

Vadi Yurtları'nda panik 

Saat 22.00 sularına kadar Ayazağa Kampüsü'ndeki yaşam olağan seyrinde ilerlerken, sosyal medyadan yayılan haberler ve yetkililer tarafından yapılan açıklamalar tüm Türkiye'de olduğu gibi Ayazağa Kampüsü'nde kalan öğrenciler üzerinde de endişe yarattı. İlerleyen saatlerde yurtlar üzerinde alçak uçuş yapan F16'lar gerginliğin daha da tırmanmasına neden oldu.

Polis barikat kurdu 

Olaylar sürerken polis, Ayazağa Kampüsü Borsa kapısına barikat kurdu. Kurulan barikat olayların kampüs içine sıçramasını önlerken, polis ekipleri öğrencilerin güvenliği için kampüsten dışarıya çıkışları durdurdu.

Macgal Coffee'de stok kuyruğu

Ülke genelinde olayların tırmanmasıyla bazı öğrenciler gelişmeleri TV'den takip etmek üzere Vadi Yurtları yanında bulunan Macgal Coffee'de toplandı.

İlerleyen saatlerde TRT'de yayınlanan korsan darbe bildirisinde sıkı yönetim ve sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bilgisi üzerine öğrenciler içme suyu ve gıda stoğu yapmak üzere kafedeki yiyecek reyonlarına yöneldi.

Yayınlanan bildirinin ardından odalarında bulunan öğrencilerin de kafeye akın etmesi üzerine kasada uzun kuyruklar oluştu. Yaşanan yoğunluk neticesinde reyonlardaki ürünler dakikalar içinde tükendi. 

Erasmus öğrencilerinin gerginliği

Ülkelerini bırakıp yaz döneminde İTÜ'de öğrenim görmeye gelen Erasmus öğrencileri ise yaşananlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Bazı öğrencilerin alçak uçuş yapan uçakların yarattığı sonik patlamalar ve yükselen silah seslerinden etkilenerek göz yaşlarını tutamadığı görüldü. 

Kız yurtlarında da güvenlik önlemi

Kız yurtlarında da yaşanan olaylardan ötürü yurtlarda kalanları bilgilendirmek için öğrenciler yurtların giriş katlarına çağrıldı. Herhangi bir olası durumda yurt sığınaklarına inilebileceği bilgisi öğrencilerle paylaşıldı.

Olaylar geç saatlere kadar devam etti

Silah sesleri ve sonik patlamalar sabah saatlerine kadar devam etmesine rağmen, günün ışımasıyla birlikte İTÜ'de hayat büyük oranda normale döndü.

 

 

İTÜ'de darbeciler protesto edildi Güvenlik nedeni ile durdurulan İTÜ girişleri normale döndü

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor