Ege
Son 180 günde 0 haber

2020-2021 dönemi URAP Raporu yayınlandı, İTÜ Türkiye üçüncüsü

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde bulunan URAP (University Ranking by Academic Performance), hazırladığı "2020-2021 Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri" sıralamasında İTÜ’ye 3. sırada yer verdi. Birinci ve ikinci sırada ise sırasıyla Hacettepe Üniversitesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer alıyor.

Türkiye üniversiteleri dünya sıralamasında düşüşte

Sıralama yaparken Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayımladığı verileri kullanan URAP, Türkiye sıralamasında iyi konumlarda bulunan üniversitelerin dünya sıralamalarında ise durumlarının aynı olmadığına dikkat çekti.

2010-2015 yılları arasında dünya sıralamasında ilk 500’ün içinde olan İTÜ'nün, 2015 yılından bu yana Türkiye geneli sıralamasının yükselmesine karşın dünya geneli sıralamasının 508’den 698’e düşüşü dikkat çekiyor.

Dünya sıralamasında yükselmek için ne yapılmalı?

URAP'a göre üniversitelerimizin dünya sıralamasında gerileyişini önlemenin yolu Çin, Singapur, Güney Kore ve Avustralya gibi ülkelerin yaptığı gibi yayın sayılarını ve kalitelerini ortalamanın üzerine çıkarıp araştırma geliştirme alanına ayrılan bütçenin artırılmasından geçiyor.

Havuz dersleri notlandırma sisteminde değişikliğe gidiliyor İTÜ’lü mühendis Kanada Havacılık Sektöründeki 10 Lider Kadın listesinde

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması