Sena
Son 180 günde 9 haber

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi

İTÜ Ayazağa Kampüsü'nün içerisinde bulunan çoğu yurtta asansör sorunu çok uzun zamandır gündemdeydi.

Bu yurtlardan olan 5 katlı Altan Edige kız öğrenci yurdunda 1 yılı aşkındır çözülemeyen bir asansör sorunu, yaşanan son olaylar sebebiyle tekrardan gündeme geldi.

Asansörde kalan personel fenalaştı! 

21 Mart 2024 tarihinde içerisinde bir kadın personelin bulunduğu öğrenilen asansör bir anda durdu. Panik içerisinde kalan personelin çıkarıldıktan sonra fenalaştığı ve Mediko'ya kaldırıldığı bildirildi. 

Altan Edige Yurdu asansörleri

Asansör 1. Ve 2. Kat arasında kaldı!

Geçtiğimiz hafta arkadaşıyla asansöre binen bir öğrenci asansörün 1. Kat ve 2. Kat arasında duraksadığını ve kapıların açıldığını söyledi. Panikle asansörden indikten sonra servis dışı uyarısını gördüklerini, ama belli bir süre sonra aşağıdan asansörün çağırılmasıyla çalışmaya devam ettiğini söylediler. Aynı hafta başka bir kız öğrencinin de asansörde kaldığı bildirildi.

Tüm bu yaşanan olaylardan ve neredeyse haftanın 3 günü asansör tamiri için yurtlara çalışanların geldiğini dile getiren öğrenciler, asansörlerin güvenliği açısından büyük tedirginlik içindeler. Aynı zamanda yurdun üst katlarında konaklayan öğrencilerin de asansörün servis dışı olduğu durumlarının sıklığı sebebiyle merdiven kullanmak durumunda kaldıklarını ve bunun da çok zor bir durum yarattığını dile getirdiler. Aylardır bitmek bilmeyen bu döngü öğrencilerde hem bıkkınlık, hem korku uyandırıyor. 

Benzeri olayların uzun zamandır tekrarladığı ve yurt yönetimlerinin bir aksiyon almadığı gerçeği bir kenara, geri dönüşü olmayan bir kaza yaşanmadan bu durumun çözülmesi aciliyet taşıyor. Böylesine önemli, öğrenci hayatının söz konusu olduğu bu problemin en hızlı ve kalıcı şekilde çözülmesi umuluyor.

Acil durum: nerede ders çalışacağız? İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde yangın: 1 yaralı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti