Cumhuriyet Yazarında İTÜ Rektörüne İsimsiz Yazı

Cumhuriyet Yazarı Orhan Bursalı köşesinde yazmış olduğu bir yazı ile dikkatleri üzerine çekti. Bursalı, isim belirtmeden yazdığı yazısında üniversite ismini belirtmese de son zamanlarda yaşanılan gelişmelerden bu yazının İstanbul Teknik Üniversitesi Yeni Rektörü Mehmet Karaca'ya yazıldığı tüm üniversite camiası tarafından açıkça anlaşılmıştır.

Orhan Bursalı Yazısında Mehmet Karaca'nın Eski Rektörler hakkında ağıza gelinmeyecek sözler söylendiğini belirterek üniversitenin mimarlık fakültesine de "burası günah mabedi" dediğini iddaa etmiş.


İşte o yazı:
Bir Üniversitede Rektör

Bugün size sorularla bir rektör portresi sunacağım. Ne rektörün ne de üniversitenin ismini vereceğim. Bunu hayali, yeni atanan bir rektör olarak da kabul edebilirsiniz. Ama burası sıradan ve dün kurulan bir taşra üniversitesi değil.

Bir rektör, atandıktan sonra gezdiği üniversitesinin birimlerinden veya fakültelerinden birine giderek “burası günah mabedi” der mi, diyebilir mi, demeli mi? Teşekkür toplantılarında insan kendini bilmez mi?.. “Burada içkili toplantılar, kokteyller veriliyor” benzeri ifadeler kullanır mı? Yoksa bir fakültede örneğin kadın akademisyenlerin sayıca fazla olması sizin için ayrıca bir günah vesilesi olarak kabul mu görüyor?.........

Yazının Devamı => http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=371816

Akademik Takvimde Değişiklik: Final Sınav Tatili İptal Edildi İTÜ'de Gazsız, İnternetsiz Yurtlar!

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor