Öykü
Son 180 günde 0 haber

Finallere 5 gün kala test mi klasik mi kargaşası

Günlerdir sosyal medyada İTÜ'nün online sınav döneminde aldığı kararlara dair tepkiler çığ gibi büyürken o kararlara bir yenisi daha eklendi. Finallerin başlamasına bir haftadan az süre kalmışken bazı derslerin öğretim görevlileri öğrencilere final sınavının test şeklinde yapılacağını bildirmelerine rağmen bugün sınavların test şeklinde yapılamayacağını duyurdu. Yapılan duyurular akıllara diğer sınavların durumunun da değişip değişmeyeceği sorularını getirdi.

Online sınav esaslarında test uygulaması yapılabilir denmişti

Final sınavları tarihlerinin belli olmasının ardından yapılan açıklamalara göre sınav tarzının belirlenmesi derslerin öğretim görevlilerine bırakılmış ve belirledikleri yöntemin en geç online eğitim son haftasında öğrencilere duyurulması istenmişti. İTÜ tarafından 28 Mayıs'ta duyurulan Çevrim İçi ve Çevrim Dışı Sınav Uygulama Esasları kararlarının 4. maddesinde test uygulanabileceği açıkça belirtilmişti. 

Her gün başka bir değişiklik

Bugün yapılan BIL100E Python dersinin ara sınavının esasları sınavdan bir gün önce pek çok düzeltmeyle geç saatlerde açıklanmış ve öğrenciler buna tepki göstermişti. Öğrenciler, final sınavlarının esaslarının artık tamamen net bir şekilde belli olmasını ve bu esaslar belirlenirken öğrencilerin mağdur edilmemesini istemişti.

Bugün farklı bölümlerden öğrencilere yapılan bazı duyurularda ise test uygulamasının yapılamayacağı bildirildi. Yapılan bazı duyurularda sınavların klasik olacağı belirtilirken bazılarında ise belirsizlik devam ediyor. Bu derslerin öğretim elemanları, bundan önce öğrencilere final sınavının test olacağını bildirmişti. Final sınavlarının başlamasına bir haftadan kısa süre kalmışken hala sınav esaslarının tamamen belli olmaması, belli olan esasların da devamlı değişmesi öğrenciler tarafından tepki toplamaya devam ediyor.

Öğrencilere yapılan bazı duyurular;

Havuz final sınavlarında kullanılması planlanan yazılıma tepkiler büyüyor BIL100E ara sınavında dizüstü bilgisayar kullanımı zorunlu duyurusu tepki topladı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor