Çağıl
Son 180 günde 0 haber

Hayalin kadarsın: İTÜ Dreamstalk Club

arı24 olarak İTÜ'nün en yeni kulüplerinden Dreamstalk Club ile sizler için konuştuk. Bizlere amaçlarından ve neler yapmak istediklerinden, etkinliklerinden bahsettiler. arı24 ailesi olarak İTÜ Dreamstalk Club ailesine bu keyifli sohbetleri için çok teşekkür ederiz.

arı24: Dreamstalk Club nedirle röportajımıza başlayalım.

Dreamstalk Club: Dreamstalk dünyanın ilk ve tek tescillenmiş hayal platformu. Yaptığımız hayali geri çağırmak. İyi de neden hayali geri çağırıyoruz? Biz diyoruz ki tarih hayalperestler sayesinde değişirken neden hayal kurmuyoruz, kendimizi var edecek bu eylemden neden korkuyoruz. Bu yola girdik, çünkü hayalimiz kadar olduğumuza, onun kadar olacağımıza ve bizi kurtaracak tek şeyin bizim hayalimiz olduğuna inanıyoruz.

arı24: Dreamstalk olarak amacınız hayalleri gerçekleştirmek diyebilir miyiz?

Dreamstalk Club: Biz dinlediğimiz hayalleri imkanlar bulunduğunda ve koşullar sağlandığında gerçekleştiriyoruz ama asıl amacımız bu değil. Amacımız dünyada bir hayal kurma kültürü oluşturmak. Amacımızın bu olma nedenini de şu şekilde anlatalım. Çünkü insan hayal kurduğunda o hayal için emek harcamaya başlar. Okur, düşünür, araştırır, kendine yenilikler ve yetkinlikler katar işte bu yüzden biz de bu kültürü var edip olumlu etkilerini görmek istiyoruz. 
 
arı24: Dreamstalk olarak sizin hayaliniz nedir peki?
 
Dreamstalk Club: Bizim hayalimiz gerçek anlamda global bir organizasyon olup dünyada hayal kurma kültürünü oluşturmak, en azından bunu başlatabilmiş kişiler olmak istiyoruz. Bu konuda "Hayal evrimdir, gel sen de evrimini gerçekleştir." diyoruz. Okul içerisinde ise, hem okul içinde gerçekleşek hem de ulusal ve uluslararası şekilde düzenlediğimiz etkinliklerle  insanlara bu evrimi gerçekleştirmeleri için fırsatlar tanımak. 
 
arı24: Herkesin bir hayali var mı, varsa bunları gerçekleştirmek için neler yapıyorsunuz?
 
Dreamstalk Club: Aslında var, sadece insanlar ya onu keşfedip kendilerine kanıtlamış olmuyorlar, ya korkuları yüzünden onu bir kutu içerisinde saklıyorlar ya da hayallerini yeterli nitelikte görmeyip kullanılmayan bir eski eşya modellemesi yapıyorlar. Oysa ki tek gerçek ve gelecek olan şey insanın kendi hayali. Hayalleri gerçekleştirmek için neler yapıyoruza gelirsek. İlk büyük etkinliğimizi Kasım ayında yapmayı planlıyoruz. Orada yaklaşık bir saat süren bir motivasyon konuşmasından sonra herkesi 1 dakikalığına tek tek hayal bulutunun üzerine sahneye davet edeceğiz. Hayaller dinledikten sonra büyük bir çalışma ile kriterlere uyan hayalleri seçip, bunların gerçek olması için yoğun bir sponsorluk çalışmasına gireceğiz. Umarız ki herkesin yüzündeki tebessümün sebebi olabiliriz. 
 
arı24: Büyük etkinliğiniz dışında yapmayı planladığınız etkinlikleriniz nelerdir?
 
Dreamstalk Club: Okul içerisinde bir çok çalışma planımız mevcut. Yeni kurulduğumuz için bunlar yavaş yavaş sisteme oturacak. Çok güzel bir ekip olduk. Ekibe dahil olmak isteyenlere her zaman kapılarımız açık. Kısaca şunu söyleyebilirim ki okuldaki herkesin hayaline bir şekilde dokunacağız. Öyle ya da böyle bu okulda hayali için cevap alamamış bir kişi kalmayacak. Etkinlik oluşumunda sistematik bir şekilde ilerleyip insana o "evrimi" gerçekleştirtmek istiyoruz. Asıl amacımız her zaman sürekli olarak yurt dışı odaklı projelerde yer almak. Bunun için kulüp bünyesinde DreasmtalkX diye bir birim kurduk. "X" experience ve bilinmeyenden geliyor. Umarız bilinmeyene yaptığımız yolculuklarla içimizdeki gerçeğe ulaşabiliriz. Ekibimizde yer almak isteyen herkesi bekleriz.
 
Dreamstalk Club'ı sosyal medya üzerinden takip etmek isteyenleri ise şöyle alalım.
 
Instagram: https://www.instagram.com/itudreamstalk/
Facebook: https://www.facebook.com/itudreamstalk/

 

 
 
 
Starbucks yemekhanenin yanına taşınıyor İTÜKIŞ'tan KIŞFEST'e hazırlık partisi

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor