Öykü
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de yeni uygulama: Havuz derslerine muafiyet sınavı

13 Eylül'de sis.itu.edu.tr 'den yapılan duyuruya göre 2019-2020 güz döneminden itibaren, öğrencilere ilk kez havuz derslerinden sınavla muafiyet hakkı tanınacak. MAT103/E, FIZ101/E ve KIM101/E dersleri için yapılacak olan muafiyet sınavına yalnızca daha önce hiç lisans dersi almamış öğrenciler başvurabilecek ve sınavı AA notuna eşdeğer notla geçen öğrenciler AA notuyla dersten muaf sayılacak. İlk kez bu dönem yapılacak olan havuz dersleri muafiyet sınavlarının içeriğinin nasıl olacağı ise henüz belli değil.

Yatay ve dikey geçiş öğrencilerine muafiyet hakkı yok

Yapılan duyuruya göre başka bir üniversitenin lisans veya ön lisans bölümünden İTÜ'ye geçmek isteyen öğrenciler, havuz dersleri muafiyet sınavlarına giremeyecek. Bu dersleri veya benzerlerini lisans/ön lisans eğitimi çerçevesinde en az bir kez alan öğrencilerin ise, derslerinin ya İTÜ tarafından denk sayılabilmesi ya da bu dersleri İTÜ'de yeniden almaları gerekecek.

Başvurular başladı

Daha önce hiç lisans dersi almamış öğrencilerin muafiyet sınavları için başvuru süreci 14 Eylül itibariyle başladı. 18 Eylül Çarşamba saat 23:59'a kadar devam edecek olan başvuru sürecinde, öğrenciler İTÜ Portal (portal.itu.edu.tr) üzerinden sınav başvurularını  yapacaklar. Başvurularla ilgili detaylı bilgiler için tıklayınız.

Başvuru ve sınav takvimi;

İTÜ'lüler bu dersleri defalarca alıyor

İTÜ'nün havuz dersleri oldukça meşhur. Pek çok öğrenci kimi zaman geçemediğinden, kimi zaman da notunu yükseltmek istediğinden havuz derslerini birden fazla kez alıyor. İTÜ'deki lisans eğitimlerinin temelini oluşturan bu dersler sonraki dönemlerde alınacak pek çok bölüm dersinin de ön şartı. Havuz derslerini veremeyen öğrencilerin okulu bu sebepten dolayı uzuyor. Bu durumda bile öğrencilere çoğu zaman kolaylık sağlanmazken, henüz hiç lisans dersi almamış öğrencilere havuz derslerinden muafiyet hakkı tanınması kafaları karıştırıyor.

Sebep kontenjanlar mı?

Bu dönem başlayacak uygulamanın sebebi olarak ise akıllara İTÜ'nün yüksek kontenjan problemi geliyor. Halihazırda artan kontenjanları karşılamayan havuz dersleri, çoğu 100 kişinin üzerinde olmasına rağmen yetmeyen havuz dersi kontenjanları İTÜ'deki bu yeni uygulamaya neden olmuş olabilir.

Yine yeni yeniden: Vadi Yurtları Yemekhanesi tekrar kapatıldı Gaspçılar İTÜ'lü genci katletti

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi