İTÜ'lülere Gözaltı Şoku

Gezi parkı olayları nedeniyle üniversitelerde göz altılar başladı.Gözaltına alınanlar arasında üç İTÜ öğrencisi de bulunuyor. İTÜ Ayazağa Kampüsü’ndeki Vadi Yurdu basılarak gözaltına alınan Tahir Özgür Kütahya ile evlerinden alınan Uğur Cucu ve İsmail Cem Bakır'ın gözaltıları hala sürüyor. Vadi Yurdu’ndaki gözaltı esnasında diğer öğrencilerden tepki çekmemek için ‘bir hırsızlık vakası’ diyerek gözaltı işlemini gerçekleştiren emniyet güçlerinin topladıkları delillerin ise şunlar olduğu belirtildi: Sirke ve el feneri. 

 

Olayla ilgili İTÜ Rektörlüğü ise kamuoyuna bir açıklama yaparak durumu hassaslıkla takip ettiklerini belirtti.


İTÜ KAMUOYU DUYURUSU


Bu sabah Ayazağa Kampüsümüzde polis tarafından gözaltına alınan öğrencimizle ilgili olarak konunun açıklığa kavuşması açısından rektörlüğümüzce bir bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur.

Üniversitemiz Ayazağa Kampüsünde bulunan Vadi Yurtlarında 16 Temmuz 2013 sabah saat 05:00 civarında vuku bulan olayda, öğrencimizin Terörle Mücadele Ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenilmiştir.

Yetkili adli makamlar tarafından verilen gözaltına alma kararına dayanması nedeniyle rektörlüğümüze ve herhangi bir birimimize olay öncesinde izin talebinde bulunulmamış ve herhangi bir bilgi de verilmemiştir. Diğer taraftan aynı tarihlerde evlerinden gözaltına alınan 3 öğrencimiz daha bulunmaktadır.  Öğrencilerimiz ile ilgili olarak rektörlüğümüz gerekli girişimleri başlatmıştır. Konu tarafımızca yakından hassasiyetle takip edilmektedir.

İTÜ Kamuoyuna duyurulur.

İTÜ Rektörlüğü

 

Peyniraltı Edebiyatı Dergisi ile Röportaj Türkiye’nin En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteleri Açıklandı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor