Öykü
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'nün yeni gelir kapısı: Kulüp paraları

Maddi yetersizliklerin ve kulüp problemlerinin sıkça gündeme geldiği son dönemde, İTÜ yönetiminden skandal bir talep daha geldi. İTÜ Rektörlüğü, İTÜ kulüplerinin büyük etkinliklerini düzenlediği ve Ayazağa Kampüsü'nde yer alan Süleyman Demirel Kültür Merkezi(SDKM)'nin kullanımı için kulüplerden maddi taleplerde bulunmaya başladı. Bu taleplere göre bundan sonra İTÜ kulüpleri SDKM'de haftasonu düzenleyecekleri etkinlikleri için bina çalışanlarının ücretlerini ve diğer bina ihtiyaçlarını ödeyecek.

Öğrencilerin tepkisi büyüyor

İTÜ Rektörlüğü'nün en son talebiyle birlikte etkinlikler için yer bulamama, kulüp odası eksikliği, bütçe sıkıntısı gibi kulüp sorunlarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Kulüplerden SDKM için istenen maddi talepler ise İTÜ Sosyal'de yapılan bir paylaşım ile öğrenildi. Konuyla ilgili İTÜ Rektörlüğü'nden resmi bir açıklama gelmezken, öğrencilerin ve kulüplerin sosyal medya üzerinden konuya ilişkin tepkileri büyüyor.

İTÜ Sosyal grubunda yapılan paylaşım:

Rektörlüğün çözümü olayın kendisinden daha komik

Bu olaya öğrencilerin çok tepki göstermesinin ardından İTÜ öğrencisi gibi görünüp aslında İTÜ Rektörlüğü'ne bağlı birim tarafından bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada bazı kulüplerinin ödemelerinin yapılabileceğinin söylenmesi, rektörlük kendi kendine ödeme mi yapacak sorusunu akıllara getirdi.

Kulüpler her alanda engellenmeye devam ediyor

Yaşanan depremin ardından KSB binasının kapanmasıyla kulüplerin hali hazırda çektiği yer problemi maksimum seviyeye ulaşmıştı. Toplantılarını ve etkinliklerini fakülte binalarında yapmak durumunda kalan kulüplere bazı fakülteler ciddi saat sınırlaması koyarak etkinliklerin gerektiği gibi yapılmasını olanaksız kılarken bazıları ise kulüplerin  fakülte binasında toplantı yapmasına bile izin vermiyor. Yer problemi kulüpleri oldukça sıkıntıya sokmuşken şimdi de hafta sonu etkinlikleri için SDKM kirası ve gerekli ihtiyaçların kulüplerden talep edilmeye başlanması, aylarca sponsorluk peşinde koşarak etkinliklerini yapmaya çalışan kulüpleri ekstradan maddi zorluk çıkardı.

Hult Prize'ın bu seneki ev sahibi İTÜ Yazılımseverler BEST İstanbul Hackatonu için sabahlayacak

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi