İTÜ'nün yeni yönetim kadrosu belli oldu

Mehmet Karaca'nın 2. kere rektörlük görevine getirilmesinden sonra İTÜ'nün yeni rektör yardımcıları ve genel sekteri de belli oldu.

Rektör yardımcıları arasında 1 kadın

2016-2020 yılları arasında Mehmet Karaca'nın yanında, rektör yardımcısı olarak görevlerini yapacak isimler Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Prof. Dr. İbrahim Özkol, Prof. Dr. Tayfun Kındap ve Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu oldu.

Mehmet Karaca'nın 2012-2016 yılları arasındaki İTÜ Rektörlüğü görevi sürecinde "İTÜ Genel Sekreteri" olarak çalışmalarını sürdüren Tayfun Kındap rektör yardımcılığına terfi ederken; Çevre Mühendisliği bölümünde profesör olan Ali Fuat Aydın ve Uçak Mühendisliği bölümünde profesör olan İbrahim Özkol "rektör yardımcısı" sıfatlarını bir 4 sene daha koruyacak isimlerden.

Tekstil Mühendisliği Bölümü'nde profesör olan Telem Gök Sadıkoğlu da 2016-2020 yılları arasında "rektör yardımcısı" görevinde bulunacak tek kadın isim. Sadıkoğlu'nun bundan önceki görevi rektör danışmanlığı idi.

Yardımcılıktan genel sekreterliğe

Mehmet Karaca'nın İTÜ içerisindeki rektörlük seçim sürecindeki çalışmalarını yürüten en önemli isimlerden olan Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan; 2016-2020 tarihleri arasında İTÜ'nün yeni genel sekreteri olarak görev yapacak isim. Öğrenciler şu ana kadar Mustafa Sait Yazgan'ı, rektörlükte yurtlardan sorumlu kişi olarak tanıyordu.

Bundan önce İTÜ Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Yazgan, 2015 yılında Harran Üniversitesi rektörlüğüne aday olmuştu.

Fotoğraf: (Soldan sağa) Prof. Dr. İbrahim Özkol, Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Tayfun Kındap, Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu

 

 

Bu dönem İTÜ24'lü olmaya var mısın? Girişimcilere sesleniyoruz, bu fırsat kaçmaz

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor