İTÜ'de asistanlar rektörlük binasını işgal etti

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde iş güvencesi talebiyle eylem yapan araştırma görevlileri, İTÜ Maslak Kampüsü Yemekhanesi önünde toplanarak Rektörlük binasına yürüdü. 

YÖK Başkanı ile görüşüp söz almalarına rağmen İTÜ Rektörü Karaca’nın işten çıkarılanları geri almadığını öne süren İTÜ'lü asistanlar ve onları destekleyen öğrenciler rektörlük binasına girerek dev bir pankart astı. 

"Hocasıyla, öğrencisiyle, idari personeliyle, asistanıyla, taşeron işçisiyle bu üniversite bizimdir" diyen İTÜ'lüler Rektörlük binasını işgal etti. 


Asistanlar ve onlara destek veren öğrenciler, isteklerini “İşten çıkarılan tüm asistanların işe geri alınması; özlük haklarının gaspına son verilmesi; 33a kadrosuna geçişlerin önünde gayri hukuki bir şekilde engel teşkil eden tüm kararların kaldırılması ve bu kadroya geçiş kararları daha önce olduğu gibi yine bölümlerin iradesine bırakılması” olarak açıklıyor. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın’la görüşen asistanlar, Rektör Mehmet Karaca’yla görüşme sözü alınması üzerine yaklaşık 1.5 saat süren eylemlerine son verdi.

İTÜ Uçak Araştırma Grubu Çalışma Arkadaşları Arıyor! Akademik ve idari personel artık öğrencilerden ayrı yemek yiyecek

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi