İTÜ'de ders çalışmak da zor

Öğrenciler tarafından “3 aylar” olarak adlandırılan, İTÜ’de vizelerle başlayan ve finallerin bitimine kadar aralıksız devam eden sınav sürecinin başlamasının üzerinden 1 aydan fazla zaman geçti. İTÜ öğrencileri, bitmek bilmeyen sınavlardan dolayı zamanının çoğunu kütüphanede geçiriyor fakat bu zamanlarda kütüphanede yer bulmak oldukça güç. Sınavların yoğun olması ve öğrenci sayısının artması ise öğrencilerin kütüphanelerde ders çalışmak için yer bulamamasında en önemli etkenler olarak gösteriliyor.

Mustafa İnan Kütüphanesi'nde kontenjan yetersiz 

Mustafa İnan Kütüphanesi, içinde bulundurduğu kaynaklar ve eşsiz mimarisiyle ülkemizin en nadide kütüphanelerinden fakat tek başına İTÜ’lü öğrencilere yeteri kadar ders çalışma alanı verecek fiziki şartlara sahip değil. Mustafa İnan Kütüphanesi, İTÜ’nün en büyük kütüphanesi olsa da bilhassa sınav zamanlarında İTÜ’lü öğrencilere yetmiyor.

Diğer çalışma alanları da talebi karşılayamıyor

Öğrenciler tarafından “MED” olarak bilinen Merkezi Derslik-A binası ve son yıllarda açılan “Kovan” binası da öğrencilere çalışma alanı sağlıyor fakat buralarda durum kütüphanelerden de kötü. Öğrenciler, Kovan ve MED’de aşırı kalabalıktan dolayı gün içinde yer bulmakta zorlanıyor. Ayrıca birçok fakültede çalışmak için alanlar bulunuyor ancak buralar birçok öğrenci tarafından tercih edilmiyor.

Yeni açılan kütüphaneler de dolu

Geçtiğimiz sene KHŞM, rektörlük binasından MED’in en üst katına taşınmıştı. Rektörlük tarafından KHŞM’den boşalan ve rektörlük binası içinde kalan bölüm kütüphaneye dönüştürülerek “Rektörlük Kütüphanesi“ açıldı. Bu kütüphane de erişilebilirliğinin kolaylığından dolayı öğrencilerin tercihi haline geldi ve kapasitesi gün içerisinde dolu olan kütüphanelerden biri oldu.Bu kütüphanenin yanında, yine geçtiğimiz sene Kimya-Metalurji Fakültesi'ne yeni ve modern bir ders çalışma alanı kazandırıldı fakat burası da okulun Arı Kapı'ya uzak fakültelerinden birisi olmasına rağmen sınav dönemlerinde dolan kütüphanelerden biri.

Rektörlük kütüphanesinin açılışı

Sorunun artması bekleniyor

Halihazırda Ayazağa kampüsünde inşaatta olan kız yurdunun önümüzdeki senelerde İTÜ’lü kız öğrencilerin hizmetine açılması bekleniyor. Bu durum, her ne kadar öğrencilere kampüs içinde kalma imkanı sağladığı için olumlu olsa da kampüs içi kalabalığın artmasına sebep olacak. Bu ve benzeri durumların sonucunda sürekli kütüphane kullanımının artışı ve zaten yetmeyen kapasitenin iyice dolması beklenebilir.

Öğrenciler de işi zorlaştırıyor 

Kütüphanelerin kapasitesi her ne kadar yetersiz olsa da birçok öğrenci tarafından yer bulunamamasının en önemli sebeplerinden biri olarak, kütüphanelere eşyalarını bırakıp uzun süre çalışmaya gelmeyen öğrenciler olarak gösteriliyor. Halihazırda kütüphanelerde çalışma yeri bulmak zorken üzerine öğrencilerin de buna negatif katkı sağlamasının durumu daha kötü hale getirdiğine birçok öğrenci hemfikir. 

 
İTÜ yurtları olası bir depreme hazır mı? İTÜ’de yeni mekan: Bahçe Cafe

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi