Elanur
Son 180 günde 4 haber

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, 25 Nisan Çarşamba günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve rektörlerin katılımıyla önemli bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda, ülkemiz açısından önem arz eden yapay zeka, dijitalleşme ve veri konuları gündeme alınırken, bu alanlardaki eksik insan ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni lisans ve önlisans programlarının açılacağı duyuruldu.

İTÜ'de yeni lisans programı

Toplantıda açılacak yeni lisans bölümlerinden biri olan Siber Güvenlik Mühendisliği programının İTÜ'de de açılmasına karar verildi. Geçtiğimiz dönem İTÜ'nün ilk önlisans bölümü olan Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü ilk öğrencilerini almıştı. Siber Güvenlik Mühendisliği'nin, bu isim altındaki önlisans bölümlerine de önayak olması hedefleniyor. İTÜ’nün yanı sıra Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Manisa Celâl Bayar Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi’ne de açılması planlıyor.

"Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" out, "Robotik ve Otonom Sistemler Mühendisliği" in

Toplantıda, açılacak yeni programlar dışında önemli bir konu da gündemdeydi. 'Kontrol ve Otomasyon' mühendisliği bölümünün adının 'Robotik ve Otonom Sistemler Mühendisliği' olarak değiştirilmesi konusunda çalışmalara başlandığı bildirildi. Özvar, "Robotik ve Otonom Sistemler Mühendisliği, yapay zekâ temelli program oluşturma amacımıza hizmet eden bir değişiklik olacaktır." dedi.

71 yeni program

Bu sene ÖSYM kılavuzuna dahil edilmesi planlanan 21 lisans ve 50 önlisans programı belirlendi. Açılan yeni programların tamamı yapay zeka ve veri alanında ülkemizin gelişmesine yardımcı olması amaçlanıyor.

Açılması planlanan diğer programlar ve tasarlanan projelerle ilgili toplantı içeriğine buradan ulaşabilirsiniz.

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor