İTÜ'yü Bitiremeyenler de Başarılı Oluyor

Bağcılar Belediyesi üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine yönelik "Üniversitemi Seçiyorum" projesi başlattı.

Bağcılar Belediyesi üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine yönelik "Üniversitemi Seçiyorum" projesi başlattı. Proji kapsamında bir grup öğrenci Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olan İTÜ'yü ziyaret etti. Öğrencilere, "Boğulacaksanız büyük denizde boğulun" diyen Rektör Karaca, "Bu okulu bitiremeyenler de başarılı" diyerek Orhan Pamuk ve Yılmaz Erdoğan'ı örnek gösterdi.

Bağcılar Belediyesi, lise son sınıf öğrencilerine yönelik üniversiteleri tanıma gezisi düzenliyor. Bu kapsamda bir grup öğrenci İstanbul Teknik Üniversitesi'ni ziyaret etti. Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan projede, üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin, üniversiteleri tanıması ve üniversite ortamını görmesi amaçlanıyor.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın da katıldığı ziyarette öğrencilere üniversitenin tanıtımı yapıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca tarafından karşılanan öğrencilere İstanbul Teknik Üniversitesi'nin imkanları hakkında bilgiler verildi ve sorular cevaplandı.

"Bizlere bu imkanı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" diyen Başkan Çağırıcı, Bağcılar'da yaklaşık 200 bin öğrenci olduğunu söyledi. Hz. Mevlana'nın "Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar" sözünü hatırlatan Çağırıcı, "Sizlere daha güzel bir ülke bırakma amacındayız. Sizler öyle bir ülke bırakalım ki sizler de bu ülkeyi bir adım daha ileriye götürün" dedi.

"İTÜ'YÜ BİTİREMEYENLER DE BAŞARILI"

Üniversite seçiminin önemli olduğunu ifade eden Rektör Mehmet Karaca öğrencilere, "Boğulacaksanız büyük denizde boğulun" dedi. İTÜ'nün 240 yıllık bir üniversite olduğunu hatırlatan Karaca, "Türkiye'nin Osmanlı döneminde kurulmuş ve devam eden yegane eğitim kurumu bir simge. Türikye'nin modernleşme tarihine markası vurmuş bir üniversite. Türkiye'nin ilk sivil cumhurbaşkanı bu okul mezunu… İlk sivil cumhurbaşkanı Turgut Özal buranın mezunu" diye ifadelerinde bulundu.

İTÜ'nün müzik konusunda da öncü bir okul olduğunu söyleyen Karaca, şu an tanınmış pek çok sanatçınınİTÜ mezunu veya mensubu olduğunu belirtti. Mahsun Kırmızıgül'ün İTÜ ön lisans mezunu olduğunu hatırlatan Karaca, "Yılmaz Erdoğan burayı bitiremeyenlerdendir. Bitiremeyenler de başarılı olmuşlardır.Orhan Pamuk da burayı bitiremeyenlerdendir. Çok ekstrem örneklerimiz var. Büyük bir camia burası. Hedeflerinizi büyük tutun" şeklinde konuştu.

Laboratuarı gezen öğrenciler, daha sonra İTÜ yemekhanesinde üniversite öğrencileri ile birlikte yemek yedi. Yemeğe Rektör Mehmet Karaca ve Başkan Lokman Çağırıcı da katıldı.

Bağcılar Belediyesi, "Üniversitemi Seçiyorum" projesi kapsamında 4 bin lise son sınıf öğrencisine üniversiteleri gezdiriyor. - İstanbul İHA

İTÜ'lü Gençler "İş Dünyasına" Hazırlanıyor İTÜ Sosyal Medya Zirvesine Ev Sahipliği Yaptı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor