Aleyna
Son 180 günde 0 haber

Kütüphane dışında ders çalışabileceğiniz kampüse yakın 11 kafe

İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi'nde vize zamanlarında hele ki finaller yaklaşırken yer bulabilmek mi daha kolaydır yoksa 4 senede İTÜ’den mezun olabilmek mi? Biz bayağı düşündük ama kesin bir yanıt bulamadık. İTÜ’yü dilediğiniz sürede bitirmek sizin elinizde ama biz arı24 olarak en azından  sınav zamanlarınızda İTÜ etrafında, kütüphane dışında ders çalışabileceğiniz yerleri derleyip size yardımcı olabiliriz. :)

İşte sınav zamanlarınızda kütüphanenin dolu olduğunu görüp yaşadığınız hayal kırıklığını ders çalışma motivasyonuna çevirecek Ayazağa Kampüsü yakınlarındaki bazı yerler:

1. Orjin Maslak Plaza - Starbucks

İlk tavsiyemiz hemen hemen hepimizin aşina olduğu Orjin Maslak'ta yer alan Starbucks. Metronun Plazalar çıkışından çıktıktan sonra yolun karşısında kalan ilk plaza diyebiliriz. Arı Kapı'dan çıktıktan sonra varmanın en fazla 5 dakika sürdüğü bu Starbucks, çoğu İTÜ'lü tarafından sıkça tercih ediliyor.

2. Orjin Maslak Plaza - Teras

Az önce bahsettiğimiz yolu takip ederek Orjin Maslak'a geldiğinizde bu sefer içeri girip alt kata inerseniz sizi birçok kafenin ortak kullandığı bir teras karşılayacak. Özellikle grup halinde çalışmak isteyenler veya grup ödevlerini yapacaklar için oldukça ideal bir çalışma mekanı.

3. 42 Maslak - Teras

Grup çalışmalarınız için gidebileceğiniz bir başka yer ise yine Ayazağa Kampüsü'ne yürüme mesafesinde bulunan 42 Maslak Plaza'nın üst katındaki kapalı terası. Metronun Plazalar çıkışından çıktıktan sonra 42 Maslak'a yürüyerek varmanız yaklaşık 15 dakika sürüyor.

4. 42 Maslak - Rawsters Coffee and Suppy Co.

Sınav zamanı ders çalışırken olmazsa olmaz bir şey var: Kahve! Kahvelerinin güzelliği dışında dizaynı da göz yormayan ve çalışmaya uygun bir başka mekan olarak burayı gösterebiliriz. Yukarıdaki yürüyüş süresi ve güzergahı geçerli tabii ki. :)

5. 42 Maslak - La Pianta Cafe

Fiyatları pek öğrenci dostu olmasa da konumunun yakınlığından ve sakinliğinden dolayı La Pianta'yı da listemize ekledik. Eğer yemek yiyerek ders çalışanlardansanız veya molalarınızda bir şeyler atıştırmayı tercih ediyorsanız yine 42 Maslak'ta bulunan La Pianta'yı deneyebilirsiniz.

6. Olive Plaza - Hub Maslak

Sessiz ve sakin oluşuyla çalışmaya elverişli bir başka yer de Hub Maslak. Ders çalışırken, ödev yaparken kahvesi eksik olmayanlardansanız burayı da çok sevebilirsiniz. Metro istasyonunun Plazalar çıkışından çıktıktan sonra yalnızca 5 dakika yürüyüş mesafesindeki Hub Maslak'ı seveceğinizi düşünüyoruz. :)

7. Caffé Nero

Caffé Nero da hemen hepimizin tanıdığı bir  diğer klasik. Maslak'ta da gidebileceğiniz en yakın şubesine ise metro istasyonunun Plazalar çıkışından çıktıktan sonra Büyükdere Caddesi üzerinden Eski Büyükdere Caddesi yönüne doğru yaklaşık 7 dakika yürüyerek ulaşabilirsiniz.

8. The Cup

"Ders varsa kahve de olacak!" diyorsanız, son zamanlarda The Cup'ın kahvelerinin çokça övüldüğünü duyuyoruz. The Cup kampüse biraz daha uzak kalan yerlerden. Plazalar çıkışı sonrası yaklaşık 15 dakikalık bir yürüme mesafesinde.

9. Boxx Coffee Roasters

The Cup'ın hemen yanında da onun gibi bir kafe daha sizi karşılıyor: Boxx Coffee. Hazır oralara gitmişken ikisi de denenebilir mi? Neden olmasın. :)

10. Petra Coffee Shop

Ders çalışmanın yanı sıra biraz da sakinlik arayanlar için ise Petra Coffe Shop ideal diyebiliriz. Plazalar çıkışından çıkıp Dereboyu Caddesi yönünde 5 dakikalık bir yürüyüş sonrası ulaşabileceğiniz Petra Coffee Shop, kahveseveleri de gülümsetecek bir yer.

11. Maslak 1453 -Arabica Coffee House

Son tavsiyemiz için kampüsten biraz uzaklaştık dizaynının ders çalışmaya çok uygun olduğunu düşünüyoruz. Hem belki sizin de bu yoğun dönemde kampüsten biraz uzaklaşıp nefes almaya ihtiyacınız vardır. :) Plazalar çıkışından çıktan sonra "Ayazağa Yolu" durağında Nişantaşı Üniversitesi / Maslak 1453 yönüne doğru giden 41N otobüsüne binip 6 duraklık kısa bir yolculuk sonunda Nişantaşı Üniversitesi durağına inebilir ve kısa bir yürüyüş sonrasında Arabica Coffee House'a varabilirsiniz.

Sınav zamanları Ayazağa Kampüsü yakınlarında gidebileceğiniz mekanları bu şekilde derledik. Bahsettiğimiz yerlere sınav zamanları dışında da gitmenizi ve keyif yapmanızı ayrıca öneririz. Sizin de listeye eklemek istediğiniz alternatif ders çalışma mekanlarınız varsa sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaştırabilirsiniz.

arı24 ailesi olarak sınavlarınızda başarılar ve iyi çalışmalar dileriz! :)

arı24 Twitter

arı24 Instagram

arı24 Facebook

İTÜ'de vize final sistemi sil baştan değişiyor Hult Prize'ın bu seneki ev sahibi İTÜ

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor