Yıldız
Son 180 günde 0 haber

TÜBİTAK'tan İTÜ'lü akademisyene ödül

Her sene TÜBİTAK(Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu)’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek amacıyla verdiği "TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri"nde bu yıl İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Cengiz Kahraman bilim alanında ödüle layık görüldü. 

Ülkemizde daha fazla bilim insanı ve araştırmacı yetiştirilmesini destekleyen "TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri"nde 3ü bilim, 3ü özel ve 12si teşvik ödülü olmak üzere toplam 18 kişi ödül aldı.

Bilim alanında mühendisler ön planda

2018 yılı TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü mühendislik dalında 2 profesör; sağlık alanında ise 1 profesör olmak üzere toplamda 3 kişi kazandı. “Endüstri Mühendisliği alanında bulanık mantık teori ve uygulamaları konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Cengiz Kahraman mühendislik alanında ödüle layık görülen isimlerden biri oldu.

Mühendislik alanındaki diğer ödül Boğaziçi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdik'in olurken sağlık alanında Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç ödülün sahibi oldu. 

Cengiz Kahraman kimdir?

17 Şubat 1965 tarihinde İstanbul’da doğan Cengiz Kahraman ilköğrenimini Ankara, Balıkesir ve Samsun’da tamamladıktan sonra 1983’te Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun oldu. 1983-1984 öğretim dönemini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayan Kahraman, 1988 yılında İTÜ Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldu ve aynı yıl araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1990’da İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans; 1996’da doktora programlarını tamamladı. Doktora programını tamamladığı sene yardımcı doçent kadrosuna atandı ve 1997’de doçent unvanını aldı. Temmuz 2003’te ise profesör kadrosuna atandı. 

Ulusal ve uluslararası 100 civarı yayını bulunan Prof. Dr. Cengiz Kahraman, New Mathematics and Natural Computation, Journal of Enterprise Information Management, İTÜ Dergisi Mühendislik Serisi ve Hava Harp Okulu Havacılık ve Uzay Teknolojileri Dergisi’nin düzenleme ve hakem kurullarında bulunmuştur. 

Mühendislik ekonomisi, istatistik, istatistiksel kalite kontrolü, istatistiksel karar verme, bulanık mantık, mühendislikte finansman yönetimi ve iş güvenliği gibi pek çok konuda çalışan Kahraman, son olarak 2018 TÜBİTAK Bilim Ödülü'ne layık görülmüştür. 

Münazara turnuvasında final heyecanı Farkındalık Zirvesi değişimi yönetmek isteyenleri bekliyor

İTÜ MASASI | #5 İTÜ kulüpleri yandaş şirketin reklam yüzü yapıldı

İTÜ Sinema Kulübü'nün etkinliği "saat dilimi" gerekçesiyle iptal edildi

İTÜ MASASI | #4 Ders borsasına ilk resmi tepki geldi

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

İTÜ Vadi Yurtları'nın kaderi ne olacak?