Ulusal Gemi ve Yat Tasarımı yarışmasında İTÜ'ye 2 ödül

Ulusal gemi ve yat tasarımı yarışmasında İTÜ bu sene 2 ödül sahibi oldu.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen; Ekonomi Bakanlığı,Türkiye İhracatçılar Meclisi, Gemi Mühendisleri Odası ve Türk Loydu tarafından desteklenen Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nda İstanbul Teknik Üniversitesi yelkenli kategorisinde birincilik ve motoryat kategorisinde ikincilik ödülü aldı.

*Yelkenli kategorisinde birinciliği “Ocenaid” isimli tekne ile Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ile Mimarlık Fakültesi öğrencilerimizden Harun Kemali, Gürbüz Bilici ve Işık Gören'in oluşturduğu ekip kazandı.

*Motoryat kategorisinde ise “M/Y Fevkalhad” isimli tekne ile Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Taha Türkoğlu, Gökhan Gökalp ve Turgut Fidan'dan oluşan ekip ikincilik ödülüne layık görüldü.

Geçen sene "uluslararası sularda ağ ile (gırgır ağı ya da trol) avlanacak, bünyesinde işleme sistemi olan 24-29 metre uzunlukta balıkçı gemisi” ana temasıyla düzenlenen yarışmada ‘Yaman’ isimli projesiyle İTÜ son sınıf öğrencisi Kadir Burak Korkmaz 5 bin TL 3.lük ödülünün sahibi olmuştu.

3.Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

İTÜ dünyanın en iyi 236. üniversitesi İTÜ'de Aikido Şöleni

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor