Mert
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'den güvenlik zafiyeti: Vadi'ye ellerinde sopalarla girdiler

Bugünün (22 Mayıs) ilk saatlerinde Vadi Yurtları'na izinsiz giren 4 kişi, yurtta kalan İTÜ öğrencilerini darp etti. Ellerinde sopalarla kampüs dışından gelip yurt güvenliğini çok rahat geçerek Vadi D Blok'un 2. katına çıkan kişiler, öğrencileri darp etti.

İTÜ'lü olmayan sarhoşlar İTÜ yurdunda

1.30 sularında başlayan olayda, Vadi D Blok'un hemen arkasında yer alan kampüs duvarının dibinde sarhoş bir halde gürültü çıkarmaya başlayan 4 kişi, etüt odalarından gelen sessiz olma uyarılarına sinirlenip, öğrencileri bu mahallede barındırmayacaklarını ve polis dahil kimseye karşı silah kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyleyerek tehdit ettiler.

Tehditlerle sınırlı kalmayan 4 kişilik grup, ellerinde sopalarla kampüsten ve yurt kapısından içeriye, yurt güvenliğine rağmen hiç zorlanmadan girerek odaları yumruklamaya başladı. Etrafta olayı engelleyecek bir güvenlik görevlisi bulunmadığı için blokta kalan öğrenciler devreye girdi ve arbede çıktı. Birkaç öğrencimiz darp edildi ve öğrencilerin müdahelesiyle sarhoş kişiler yurttan dışarı atıldı.

2 kişi gözaltında, diğer 2'si kaçtı

Olaydan sonra polis çağrılması üzerine; yaralanan öğrenciler darp raporu almak üzere, 4 kişilik gruptan da 2 kişi gözaltına alınmak suretiyle Emirgan Karakolu'na götürüldü.

Rektörlükten güvenlik zafiyeti

Yaşanan bu olaydan sonra, Vadi Yurtları'nda kalanlar başta olmak üzere bütün İTÜ ayakta. Güvenliğin neredeyse hiç müdahelede bulunmaması ve sarhoşların yurdun içine kadar sopalarla kolayca girebilmesi, rektörlüğün aldığı güvenlik önlemleri hakkında kafada soru işaretleri bıraktı.

Kendi güvenliklerini sağlamak zorunda kalan öğrenciler için rektörlükten hala resmi bir açıklama gelmezken, İTÜ Öğrenci Konseyi öğrencilerin yanında olduğunu ve olayla ilgili hukiki süreç başlatmak için avukatlarla görüşüleceğini bildirdi.

Ellerinde olayın görüntü kayıtları olanlar ogrencikonseyi@itu.edu.tr 'ye mail atarak hukuki süreçte katkı sağlayabilirler.

"Güvenliğimiz için yürüyoruz"

Vadi'de kalan öğrenciler rektörlüğün kampüs genelinde ve yurtlarda güvenlik sağlamakta yetersiz kalmasından dolayı tepki olarak 13.30'da Vadi'den başlayarak rektörlüğe yürüyüş gerçekleştirecek. Olaya tepkisini göstermek isteyen herkes yürüyüşe katılabilir.

 Video, olay sırasında öğrencilere edilen tehditlerin bir kısmını içermektedir.

Olaydan hemen sonra Vadililerin tepkisi.

Vadi'de olaylar durulmuyor: Şimdi de silah sesleri Orienteering ile engelleri kaldırın

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor