10 senelik gelenek: Vadi Yürüyüşü

Havaların soğumasıyla akıllara gelmeye başlayan, yılın ilk kar tanesinin düşmesiyle birlikte kampüste yaşayan bütün öğrencilerde bir hareketliliğe sebep olan, kimine göre bir üniversite eğlencesi kimine göre taşkınlık olan meşhur "Vadi Yürüyüşü" efsanesi başlayalı 10 yıl oldu. Peki belli bir kesim tarafından cinsel özgürlük, İTÜ'deki kız oranına tepki, yurt sayısının azlığına tepki, geleneksel bir olayı devam ettirmek olarak görülen; başka kesimler tarafından kadınları nesneleştirdiği, kadınları taciz ettiği, yürüyüş esnasında taşkınlık yapıldığı söylenen ulusal basına bile konu olmuş bu yürüyüş nasıl başladı?

Söylentilere göre yurtlarda bulunmayan jeneratör yüzünden elektrik kesintilerinde dışarı çıkarak tepkisini gösteren Vadi Yurtları (İMKB Erkek Öğrenci Sitesi) öğrencileri, 2006 senesinde gereğinden fazla süren bir elektrik kesintisi sonucu tepkilerini bir adım ileri taşıyarak kız yurtlarına doğru yürürler. 7 Kasım 2006 tarihinde gerçekleşen bu sloganlı yürüyüşün ardından yürüyüşün her yıl tekrar edilmesine karar verilir ve 10 Ekim 2007, 22 Ekim 2008, 7 Kasım 2009, 2 Aralık 2010 tarihlerinde tekrar edilir. 2008 yılında yürüyüşlere engel olmak için yurtlara jeneratör alınsa da 7 Kasım 2008'de de yapılanın ardından yürüyüş geleneksel bir hal alır. Ardından ulusal basına konu olan fotoğraflar üzerine rektörlük soruşturma başlatarak yürüyüşlerin tekrarını engellemeye çalışır fakat yürüyüş yılın ilk karının düşmesiyle yapılmaya devam edilir.

*10. Geleneksel Vadi Yürüyüşü hazırlıklarından bir kare:

* Vadililer kız yurtlarında:

Kimi zaman bornozla katılan erkek arkadaşlara, cam kırılmalarına, çeşitli yöntemlerle erkeklerde taşkınlığa sebep olduğu söylenen kız arkadaşlara kimi zaman da toplanıp kalp yapma jestinde bulunan vadili arkadaşlara, eğlenceli sloganlara eğlenceli cevaplarla cevap veren göletli kızlara, devasa kardan adamlara, yürüyüşle özdeşleşen nesnelere sahne olan yürüyüşün farklı örneklerini ülkemiz veya yurtdışında görmek de mümkün olduğu da söylentiler arasında. Ege Üniversitesi Bornova KYK  yurtlarında yine elektrik kesintisi tepkisiyle başlayan bir yürüyüş ve Princeton Üniversitesi'nde 2000 yılına kadar yapılmış, ilk karın yere düşmesiyle başlayan nude olympics denilen bir yürüyüş olduğu belli kesimlerce konuşuluyor. 

Kim ne derse desin devam edecek gibi görünen Vadi Yürüyüşü'nün 10.yılında neler oluyor takip etmek için: https://www.facebook.com/groups/itusosyal 

* 2012 Vadi Yürüyüşü'nden bir kare. Vadililer kızlar için kalp yapıyor:

ITU Alumni Association - USA'den de ODTÜ'ye destek İTÜ'de kar tatili

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor