Aylin
Son 180 günde 0 haber

2020-2021 akademik takvimi yayınlandı, derslerin nasıl yapılacağı belirsizliğini koruyor

17 Ağustos itibariyle 2020-2021 güz dönemi lisans akademik takvimi belli oldu. Açıklanan takvimde ders web kayıtları 12-17 Ekim, güz dönemi başlangıcı 19 Ekim 2020, güz dönemi sonu ise 22 Ocak olarak görülüyor.

Akademik takvim:

Dönem içi ara tatiller yok

Takvimde dönem içi ara tatillerin olmaması öğrencilerin dikkatini çekti. Bu değişiklik akıllara "acaba bu dönem de tamamen online mı olacak?" sorularını getirdi. Bir diğer dikkat çeken unsur ise dönem bitiş tarihlerinin geç olması. Bu durum üzerine İTÜ, Twitter hesabından öğrenciler ve akademisyenlerden gelen talepler baz alınarak akademik takvimin bitiş tarihini öne çekecek şekilde revizyonlara gidileceğini duyurdu.

İTÜ Resmi Twitter hesabından atılan tweet:

Derslerin ve sınavların nasıl yapılacağı belli değil

Önümüzdeki dönemin nasıl yapılacağına dair öğrenciler tarafından oluşturulan yardım biletlerine cevap olarak, açıklanan takvimin COVID-19 pandemisi sebebiyle olumsuz durumlar oluşmaması halinde yüz yüze olarak gerçekleştirileceği söylendi, daha sonra ise durumun YÖK kararına bağlı olduğu şeklinde düzeltme yapıldı.

Bir öğrencinin yardım biletine gelen cevap ve düzeltme:

Diğer üniversitelerden açıklamalar geliyor

Boğaziçi Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi de 2020-2021 güz döneminin nasıl yapılacağıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamaların ardından Koç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi'nden de açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda Sabancı Üniversitesi'nin hibrit eğitim sistemine geçeceği, Koç Üniversitesi'nin de gerekli önlemler altında dönüşümlü olarak öğrencilere iki grup halinde ders vereceği görülüyor. Boğaziçi Üniversitesi ise, öğrencilerine yolladığı mailde Fizik, Kimya ve Bilgisayar Mühendisliği lisans derslerinin tamamen online olacağını açıkladı. 

Boğaziçi Üniversitesi'nin öğrencilerine yolladığı mail:
Sabancı Üniversitesi'nden gelen açıklama:
Koç Üniversitesi'nin açıklaması:

Tercihlerde İTÜ: İstatistiklerle İTÜ'yü tercih edenlerin Türkiye dağılımı İTÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu kimdir?

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor