8. UçArı Vaka Analizi Yarışması'nın kazananları belli oldu

 İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü’nün düzenlediği 8. UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması’nda kazananlar belli oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından Anadolu Grubu ana sponsorluğunda 8.si düzenlenen UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması sonuçlandı.

Yarışmanın 1. grubu Siz Tek Biz Üçümüz!, 2. grubu MühEndİst, 3. grubu ise Caseology oldu.

Bu yıl, 74 üniversiteden 1.254 öğrencinin başvurduğu yarışmada Türkiye genelinden 387 takım yarıştı. Gerçekleştirilen ilk değerlendirme sonrasında başarılı bulunan 25 takım, yapılan ikinci değerlendirmenin sonunda 8 takıma indirildi. 24–26 Nisan tarihlerinde finale kalan 8 takım organizasyonun ilk gününde E&R Eğitim ve Yönetim Danışmanlığı rehberliğinde gerçekleşen iş simülasyonu eğitimine de katılma imkanı buldular.

Finalist takımlar etkinliğin ikinci gününü, Anadolu Grubu ve Quattro tarafından belirlenen final vakasının çözümü ile geçirdiler.  Organizasyonun üçüncü gününde ise vaka sunumlarını gerçekleştiren takımlar sunum becerisi, zorluklardan öğrenme ve karar verme kriterlerine göre değerlendirildi ve dereceye giren takımlar belirlendi. 8. UçArı’da birinci olan Siz Tek Biz Üçümüz! takımı, Sabancı Üniversitesi’nde tam burslu MBA imkanı ve 5000 TL para ödülünün sahibi oldu. İkinci olan MühEndİst Slovenya Bled School of Management’ta “Discover Management” Programı’na katılma hakkı yanında 4000 TL; üçüncülüğü elde eden Caseology ise Coco-Cola İçecek’te staj imkanı ile 3000 TL para ödülünü kazandılar.

Dereceye girenlerin ödüllerini aldıkları tören öncesinde öğrenciler Gebze’de yeni açılan Anadolu Motor Fabrikası’nı da gezme ve alanının lider şirketlerinden olan Anadolu Motor’un üretim aşamalarını gözlemleme imkanı buldular. Anadolu Motor fabrika gezisinin ardından dereceye giren ekipler ödüllerini almak üzere Anadolu Grubu genel merkezine gittiler ve ödüllerini üst düzey yöneticilerin elinden aldılar.

İlgiyle takip edilen ve beklenen Türkiye’nin en prestijli vaka analizi yarışması UçArı’nın 8.si de gerek öğrencilerin gerek katılımcı şirketlerin beğenisini kazandı. Her sene Nisan ayında düzenlenen etkinliğin 9.su da şimdiden heyecanla bekleniyor.

Her kitap yeni bir umut Kulüpler, yerleşke temsilcilerini seçti

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi