Ece
Son 180 günde 4 haber

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Kampüs içerisindeki çalışma alanı eksikliği uzun zamandır öğrenciler için büyük bir sorun, bu sorunun giderilmesi içinse pek bir çalışma yürütüldüğü söylenemez. Bu haberimizde bu problemi biraz daha hafifletmek adına Ayazağa Kampüsü içerisinde ders çalışabileceğimiz alternatif yerlere baktık. Hazırsanız başlayalım!

Elektrik Elektronik Fakültesi - Ömer Korzay Çalışma Salonu

Hafta içi 08.00-18.00 saatleri arasında kullanabileceğiniz bu çalışma salonu, konforlu deri koltukları ve ortak çalışma alanlarının fazlalığıyla ön plana çıkıyor. Bireysel alanda masalarda prizler bulunurken yuvarlak masalarda priz göremiyoruz. Kitaplıklar, zengin içerikleriyle göz doldururken genellikle fakülte öğrencilerine hitap eden kitaplar barındırıyor. Bu çalışma salonu hakkında dikkat etmeniz gereken nokta, yaz kış fark etmeksizin içerinin çok sıcak olması. Deri koltuklar bu noktada sıcaktan mayışanlar için çok güzel bir hizmet sağlıyor.

Maden Fakültesi - Hamdi Bozbağ Kütüphanesi

Bireysel çalışmak isteyenler için harika bir seçim! Uzun ve tek kişilik masalarıyla karşımıza çıkan bu çalışma salonu, yumuşak deri koltuklarıyla beraber kendinize konforlu bir alan ayırma imkanı veriyor. Girişteki yuvarlak masa hariç her masada priz görmek mümkün. Geniş bir alana sahip olan bu kütüphane, fakülte öğrencilerine yönelik kitaplar içeren rafları ve uyumlu mobilyalarıyla tam olarak Maden Fakültesi'ni yansıtıyor. Çalışma saatleri ise hafta içi 09.00-17.00 şeklinde.

Kimya Metalurji Fakültesi - kütüphane

Kampüs içindeki en bilinen kütüphanelerden biri olan "KMB Kütüphanesi"; uzun çalışma saatleri, geniş alanı, modern tasarımı ve birçok imkanıyla diğer fakülte kütüphanelerinin önüne geçiyor. Bireysel ve ortak çalışma alanlarının dengeli dağılımı, yer bulma sıkıntısını en aza indiriyor. Diğer çalışma salonlarının aksine ortak çalışma masalarında da prizler bulunuyor. Gece geç saatlere kadar çalışabileceğiniz bu kütüphanede bulunan bilgisayarlı masalar, güzel bir imkan olarak karşımıza çıkıyor. Bu kütüphane, bütün bu özelliklerinin yanında dengeli sıcaklığıyla da çalışma salonları arasında büyük bir üstünlük kuruyor.

Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi - çalışma alanı

Fakültenin zemin katında bulunan bu çalışma alanı ferah ve dingin yapısıyla bizi karşılıyor. Sınırlı sayıda kişinin kullanabileceği bu alan, ortak çalışmalar yapmak için çok iyi bir seçenek. Yuvarlak masaları ve diğer çalışma salonlarına göre fazla sayıdaki deri koltukları, verdiği konforun yanında arkadaşlarınızla ders aralarında burada vakit geçirme imkanı da sunuyor. Masa sayısının eksikliği göze çarparken bir yandan da bu eksiklik burayı bizce huzurlu kılıyor.

Bonus: Peki nerelerde ders çalışamayız?

Katlanarak artan kampüs kalabalığı göz önüne alındığında ders çalışmanın pek mümkün olmadığı yerler de var, biraz da onlardan bahsedelim. Mustafa İnan Kütüphanesi'nde özellikle sınav haftalarında yer bulmak neredeyse imkansız, bir kişilik yer bulmak için bile bütün binayı turlamak gerekebiliyor. Bu yoğunluk nedeniyle açılan Rektörlük Kütüphanesi'nde ise hem kapasite çok kısıtlı, hem de kütüphane içerisindeki sandalyeler sihirli bir biçimde yok olmuş durumda. Bu durum yetkililere bildirildiğinde ise bir cevap alınamıyor.

Merkezi Derslik Binası'nda da durum farklı değil. Kütüphaneler gibi ders çalışma odaklı bir mekan olmamakla beraber yine kalabalıktan kaynaklanan gürültü ve sandalye-masa kıtlığı nedeniyle MED'de de ders çalışmak gün içinde pek mümkün olmuyor. İlerleyen süreçte Yabancı Diller Yüksekokulu'nun da Ayazağa Kampüsü'ne taşınacağı düşünüldüğünde bu listeyi tekrar güncellememiz gerekebilir, keza şimdiden kapasite üstü bir kalabalığa sahip olan kampüste ders çalışacak yer bulmak iyice zorlaşacak :).

Kampüste çalışmak istemezsek?

Bu çalışma salonları dışında fakülte kantinleri ve kampüs içindeki kafeler de ders çalışmak için iyi birer seçenek. "Biraz kampüsten çıkayım ama çok da uzaklaşmayayım." diyorsanız da kampüse çok yakın, ders çalışabileceğiniz sakin kafelere buradan ulaşabilirsiniz.

Ayazağa Kampüsü'ndeki çalışma salonlarını bu şekilde derledik. Sizin de bu listeye eklemek istediğiniz yerler varsa sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

arı24 olarak sınavlarınızda başarılar ve iyi çalışmalar dileriz! :)
Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti