Yıldız
Son 180 günde 0 haber

Adres değişiklik beyanı için son gün: 17 Ocak

2019 Yerel Seçimi 31 Mart tarihinde gerçekleşecek. Seçimde oy kullanacakların ise adreslerinin doğruluğundan emin olmaları gerekiyor. Adresinizi e-devlet veya doğrudan secmen.ysk.gov.tr üzerinden seçmen kayıt sorgulaması yaparak teyit edebilirsiniz. Eğer oy vermek istediğiniz adres, Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilmiş olan adresten farklı ise adres değişikliği yapmanız gerekiyor.  

Yurtta kalıyorsanız;

Okuduğunuz üniversiteden alacağınız öğrenci belgesi ile, yurt müdürlüğünden alacağınız yurtta kaldığınıza dair belgeyi, kaldığınız yurdun bağlı olduğu nüfus müdürlüğüne bizzat götürmeniz; tescil edilen adres beyan formunun bir örneğini ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeniz gerekiyor.  

Evde kalıyorsanız;

Eğer öğrenci evinde kalıyorsanız adres beyan formu ile birlikte telefon, elektrik, su, doğalgaz abonelik sözleşmesi/faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden biri ile ilgili nüfus müdürlüğüne bizzat başvurmanız ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı beyan formunun bir örneğini ve eklerini ilçe seçim kuruluna ibraz etmeniz gerekiyor.  

Eğer bir akrabanız ile yaşıyorsanız, bu durumda evinde kaldığınız kişi ile ilçe nüfus müdürlüğüne kayıt yaptırarak buradan alacağınız belgeyi ilçe seçim kuruluna teslim etmeniz gerekmekte.  

Son olarak ikamet değişikliği için 17 Ocak 2019 Perşembe günü saat 17.00’den sonra yapılacak olan başvuruların kabul edilmeyeceği bildirildi.  

ABD'ye İTÜ'lü belediye başkanı Bir yılı daha geride bıraktık: İTÜ 2018'de neler yaşadı?

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi