Oğuz
Son 180 günde 0 haber

Aramıza hoş geldin yeni İTÜ'lü! İşte kayıt için bilmen gerekenler

2020 YKS tercih sonuçlarıyla birlikte aramıza hoşgeldin taze İTÜ'lü! :) Çok çalıştın, çok yoruldun. Belki yıllardır hayalindi "İTÜ'lü olmak", belki de ikinci tercihindi İTÜ. Nasıl olursa olsun, artık İTÜ'lüsün ve 247 yıllık koca bir ailenin parçasısın. :) "E tamam İTÜ'lü olduk da bunun kaydı maydı nasıl olcak ya oooofff!" dediğini duyar gibiyiz. Sen "Taze İTÜ'lü" olmanın keyfini doya doya çıkar diye kayıt döneminde ihtiyacın olacak bilgileri ve yapman gerekenleri senin için derledik. :)

Nasıl kayıt yaptıracağım?

2020 YKS tercih sonuçlarıyla İTÜ lisans programlarına yerleşen öğrencilerin kayıtları yerleştikleri programa göre değişiyor. Aşağıdaki programlardan birine yerleşen öğrencilerin kayıtlarını 29 Ağustos ile 6 Eylül tarihleri arasında E-devlet'ten online olarak yaptırması gerekiyor.

E-devlet'ten Online kayıt yaptırması gereken bölümler;

Kayıt işleminin tamamlanması için elektronik kayıt tamamlanmalı ve kaydın olduğunu gösteren barkodlu çıktı alınmalıdır. 06 Eylül 2020 Saat 23:59'a kadar kayıt işlemini yapmayan aday öğrenciler kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacağından kayıt işlemlerinizi belirtilen aralık arasında yapmaya dikkat edin.

Evrak teslimi veya kayıt için İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'ne gelmeme gerek var mı?

Elektronik kayıt işlemlerini tamamlayan ve kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktıyı alan öğrencilerin kayıt işlemi tamamlanmış sayılacak ve kayıt için herhangi bir belgenin üniversiteye gönderilmesi veya teslim edilmesi gerekmeyecektir.

Peki ya öğrenci kartım, İTÜ Kullanıcı Hesabı'm vs?

İTÜ BİDB tarafından sunulan bilişim hizmetlerinden yararlanmak için öğrenciler İTÜ Kullanıcı Hesabı ve İTÜ Kimlik Kartı ile ilgili işlemlerini bu yıl İTÜ-Portal Hoşgeldiniz arayüzleri üzerinden elektronik olarak gerçekleştirebilecek.

İTÜ'ye kesin kayıt işlemleriniz tamamlandıktan sonra 10 Eylül itibariyle E-Devlet hesabınız ile İTÜ-Portal uygulamasına giriş yaptığınızda otomatik olarak Hoşgeldiniz Uygulaması'na yönlendirileceksiniz. Bu uygulama üzerinden sizler için tanımlanmış olan İTÜ Kullanıcı Hesabı'nın şifre işlemlerini gerçekleştirebilecek, şifrenizi unutmanız halinde daha kolay yenileyebilmek için telefon numarası tanımlayabilecek ve İTÜ Kimlik Kartı'nızın basım tercihini seçebileceksiniz.

İTÜ Kimlik Kartı, BİDB tarafından sunulan bilişim hizmetleri gibi bilgilerin detaylarını buradan öğrenebilirsiniz.

Sis nedir? Yenir mi?

İTÜ'deki öğreniminiz süresince ders kaydınızı yapmak ve bilgi edinmek için her türlü işlemlerde kullanacağınız, biz öğrencilerin kısaca "sis" dediği sis.itu.edu.tr'yi kullanmaya başlayabilmek için öncelikle yukarıdaki paragrafta da bahsettiğimiz İTÜ Kullanıcı Hesabı'nızın şifre işlemlerini tamamlamış olmanız lazım. Daha sonrasında ise öğrenci numaranız ve pin kodunuz ile sisteme girişinizi yapabilirsiniz.

Öğrenci numaramı ve pin kodumu nasıl öğrenebilirim?

Pin kodunuz doğum tarihinizin 6 haneli sayı şeklinde yazımıdır. Örneğin 1 Aralık 2000'de doğan birinin pin kodu 011200'dır. Öğrenci numaranızı ve default pininizi ise öğrenciye özel mektuplar'dan TC Kimlik No'nuz ve doğum tarihinizi girerek öğrenebilirsiniz.

Sis'in detaylı kullanıcı rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

Kayıt ücreti var mı?

2012 yılından itibaren harç ücretleri kaldırılmış olup UOLP programları dışında kayıtta herhangi bir ücret alınmayacaktır.

**UOLP programları öğrenim ücretlerini öğrenmek için tıklayınız

**UOLP, KKTC ve Denizcilik Fakültesi programlarının kayıt prosedürlerini öğrenmek için tıklayınız.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (Proficiency) nedir?

Hazırlık okumak istiyorsan hazırlık boyunca okuyacağın sınıf kurunu belirlemek için Düzey Belirleme Sınavı'na girmen gerek. Düzey Belirleme Sınavı için herhangi bir kayıt yapılmayacak olup, sınav 05-06-07 Ekim 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Bu sınav için www.ydy.itu.edu.tr adresi üzerindeki duyuruları takip ediniz.

Eğer hazırlığı geçmek istiyorsan "İngilizce Yeterlilik Sınavı" olan Proficiency'ye girmen ve yeterli puanı alman gerek. Kayıtları 01-09 Eylül 2020 arasında yapılacak, sınav 16 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Kayıt tarihleri ve kaydın nasıl yapılacağı konusunda devamlı olarak www.ydy.itu.edu.tr adresindeki duyuruları takip etmeniz gerekmekte.

Bizi takip etmeyi unutmayın :)

arı24 Facebook sayfası için tıklayınız.

arı24 Twitter sayfası tıklayınız.

arı24 Instagram hesabı için tıklayınız.

İTÜ Sosyal'e üye olmak için tıklayınız.

Tercihlerde İTÜ: Bölümlerin 2020'de İTÜ içi sıralaması 2019-2020 dönemi İTÜ lisans mezun dereceleri açıklandı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi