Dilan
Son 180 günde 0 haber

Atanmış rektör protestoları İTÜ'ye de sıçradı: Bol çevikli eylem

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar zinciri İTÜ'ye de sıçradı. 12 Ocak Pazartesi günü bir grup İTÜ öğrencisi üniversitelere rektörlerin atanmasını protesto etmek ve taleplerini dile getirmek için kampüste basın açıklaması ve forum düzenlediler.

Öğrencilere karşı "üst düzey" güvenlik önlemleri alınmaya birkaç gün önceden başlanmıştı

Birkaç gündür kampüsün giriş kapılarına metal dedektörlerinin konulduğu ve girişte kimlik sorgusu yapıldığı biliniyordu. Eylemin yapıldığı sabah ise hocalar dahil olmak üzere giriş yapan tüm araçların detaylı arandığı ve kampüs girişine polislerin yerleştirildiği görüldü.

İTÜ Öğretim Görevlileri'nden biri olan Prof. Dr. Oğuzhan Gürlü'nün bir tweeti:

"Kayyum rektör istemiyoruz"

Saat 14.00'da yapılması planlanan eylem için sabah saatlerinden itibaren kapıda TOMAlar ve silahlı çevik kuvvet polisleri beklemeye başladı. Rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganları ile basın açıklaması yapılmasının ardından Merkezi Derslik Binası(MED) önünde bir forum gerçekleştirdi. Forumda İTÜ’lü öğrencilerin İTÜ Yönetimi'ne olan eleştirileri ve talepleri konuşuldu. Basın açıklaması esnasında veya sonrasında polis müdahalesi yaşanmadı.

 

İTÜ'lü sesler çalma listemiz yayında arı24 Spotify hesabı açıldı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor