Atletizm 1. ligine İTÜ damga vurdu

12-13 Ağustos'ta Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Aydın'da düzenlenen Sportoto Atletizm 1. Liginin final koşusunda İTÜ rüzgarı esti. Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden İTÜ’lü atletler, Aydın’da son 5 yılın en dikkat çekici başarılarını elde ettiler. Daha önce de Türkiye’de dikkat çeken başarılar elde etmiş olan İTÜ Atletizm takımı, 2012' de Prof. Dr. İbrahim Eksin’in destekleriyle yeniden kurulmuştu. 

Takım kaptanından 2 madalya

İTÜ Atletizm takım kaptanı Deniz Eksin ilk gün yapılan 100m müsabakasını 11.09s gibi önemli bir dereceyle tamamladı. 11.09 ile kendine ait olan İTÜ rekorunu yenileyen Eksin, lig ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Deniz Eksin, ikinci gün yapılan 200m müsabakasında karşıdan esen sert rüzgara rağmen koştuğu 22.90 s derece ile 3. olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkek takımımızın elde ettiği başarılar

Erkekler 3000m’de yarışan Güneş Nalbantoğlu 9:17.10 koşarak hem kendisine ait olan İTÜ rekorunu geliştirdi, hem de bronz madalyanın sahibi oldu.

110m engellide mücadele eden Furkan Çıngı, ilk beş engeli lider olarak götürdüğü yarışta son kısımda az bir farkla geçilerek 3. sırayı aldı. Çıngı, koştuğu 16.41s ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Deniz Eksin, Meriç Akpınar ve Yağız Cinci, 4x100m bayrak yarışını 43.82s ile tamamlayarak bronz madalyaya ulaştılar.

Kadın takımımızın elde ettiği başarılar

Kadın takımının sprinteri Doğa Gündem 400m yarışını 1:03.26 lık derecesiyle ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyayı elde etti. Gündem, ikinci gün yapılan 200m yarışını 28.87s ile 4. sırada tamamlayarak kürsünün kıl payı dışında kaldı.

Kadınlarda 400m engelli branşını 1:15.26 ile İTÜ rekoru kırarak tamamlayan Aybüke Ağırbaş, bu yarışmadan yalnızca yarım saat sonra yapılan üç adım atlama yarışını ise 10.35m ile 1. sırada tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu.

Atletizm takımı küllerinden yeniden doğdu

Küllerinden doğan İTÜ Atletizm Takımı alınan bu sonuçlarla eski günlerdeki başarılarına ulaşma yolunda olduğunu gösterdi. Bu başarılarla İTÜlü atletler Süper Lig'e yükselme sinyalleri verirken; Elif Eksin, Hazal Gülhan, Meriç Akpınar, Yağız Cinci, Hasan Özmay ve Alperen Erkoç ise kişisel en iyi derecelerine ulaşarak gelecek sezon için de hazırlıkların devam ettiğini gösterdiler.

OTOKON ROBOTICS yeni takım arkadaşlarını bekliyor Aramıza hoş geldin yeni İTÜ'lü! İşte kayıt yaptırırken bilmen gerekenler

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi