Sabancı Holding Çimento Grubu`na bağlı Akçansa`nın üniversite öğrencilerinin yaratıcılıklarını ortaya koymalarını ve eğitimini aldıkları alana değer katmalarını sağlamak amacıyla bu yıl 3`üncüsünü düzenlediği Betonik Fikirler Proje Yarışması`nda dereceye girme başarısı gösteren gruplar belli oldu.
Değerlendirme sonucunda, 3. Betonik Fikirler Proje Yarışması`nda birinciliği İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, ikinciliği Uludağ Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencileri elde etti. Üçüncülük ödülünü ise Yıldız Teknik Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden oluşan iki grup paylaştı. Birinci grup öğrencilerine iPad 2, 2. gruba 2.000 TL ve 3. gruplara ise 1.000 TL`lik Teknosa hediye çeki verildi. Birinci olan ekip ayrıca Akçansa`da staj yapma hakkı da elde etti.
Çimento ve betonun alternatif kullanımı
Bu sene yarışmanın konusu Kapadokya Evleri`nden alınan ilhamla `Yapılarda enerji verimliliği için çimento ve betonun alternatif kullanım alanları` olarak belirlendi. Yarışmaya 200`ü aşkın öğrenci başvurdu.
İnşaat Mühendisliği, Mimarlık bölümü, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olan yarışmaya Türkiye`nin dört bir yanındaki üniversiteler başvuruda bulundu. Yarışmaya sunulan projeler, jüri üyeleri Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir (İstanbul Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Halit Yaşa Ersoy (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Prof. Dr Sermin Onaygil ( İTÜ Enerji Enstitüsü Enerji Planlaması ve Yönetim Anabilim Dalı Başkanı, Ahmet Çelik (Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ), Tebernüş Kireçci (Emlakkulisi.com Şef Editörü) ve Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal tarafından titizlikle değerlendirildi.
Üniversite-sanayi işbirliğine örnek
Ödül törenine Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen ile Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik de katıldı.
Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Betonik Fikirler Proje Yarışması ile Akçansa, bir yandan gençlerin eğitimine ve gelişimlerine katkı sağlarken, bir yandan da sektörün geleceğine ışık tutuyor" dedi.
Türkiye`de nihai tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 40`ının binalarda kullanıldığına işaret eden Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal ise "Doğal kaynaklarımıza sahip çıkmak için yeşil binaların çoğalması büyük önem taşıyor. Gençleri de tüm dünyada hakim olan bu dönüşüme dahil etmekten ve yenilikçi fikirlerini bizlerle paylaşmalarından büyük mutluluk duyduk" diye konuştu.
İTUde Final Sınav Dönemi BaşladıİTÜlüler Yüz Tanıma İçin Yeni Bir Görüntü Gösterimi Projesiyle En İyi Öğrenci Bildirisi Ödülünü Aldı