İTÜ'nün yeni özel işletmesi: Bisiklet Evi

"Yeşil Kampüs" projesi kapsamında yapılan; yaşanan aksaklıklar nedeniyle inşaası uzun süren ve yaz aylarının başında tamamlanan Bisiklet Evi'nde bisiklet satışları başladı. Bisiklet Evi'nin büyük açılışının ise iki hafta içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Özel işletme tarafından yönetilecek

Bisiklet Evi'nin işletmesi ünlü bisiklet firması Salcano tarafından yapılacak. Böylece İTÜ Ayazağa Kampüsü'ndeki özel işletmelere bir yenisi daha eklenmiş olacak.

Edindiğimiz bilgilere göre rektörlük tarafından ilk planlanan şey ise Bisiklet Evi'nin showroom olarak kullanılmasıydı. Yani diğer bir deyişle Bisiklet Evi 'Salcano Bayisi' olacaktı. Ancak İTÜ Bisiklet ve Triatlon Kulübü'nün çabaları sayesinde bu konseptten vazgeçilmiş görünüyor.

Kiralama, tamir ve satış gerçekleştirilecek

Bisiklet satışı sırasında İTÜ öğrencilerine indirim yapılacağı edindiğimiz bilgiler arasındayken, indirimin ne kadar ve nasıl olacağı henüz kesinleşmemiş durumda. Öğrencilerden gelen talep üzerine kiralama hizmetine sıcak bakılıyorken; kiralama ve tamir işlemleri Bisiklet Evi'nin  -1. katında yapılacak. 

"Yeşil Kampüs" projesi kapsamında lanse edilen Bisiklet Evi'nin; özel bir firmaya tahsis edilmesi, verilecek olan hizmetlerin nasıl ve ne kadar olacağının hala kesinleşmemesi ise öğrenciler tarafından uzun süre daha tartışılacak gibi duruyor.

Sosyal medyada yapılan yorumlar:

Kulüplerin tanışma toplantısı tarihlerini sizler için derledik Bir üniversiteli bir rüya

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi