Cumhurbaşkanı Rektörleri Atadı:Yeni Rektörümüz Mehmet Karaca

Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL 19 devlet üniversitesinde yapılan rektörlük seçimlerinden sonra atamaları yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitemizin yeni rektörü MEHMET KARACA seçildi.

"

TCCB.GOV.TR den yapılan açıklamaya göre,

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından; - İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Mehmet KARACA’yı, atamıştır.

"


Mehmet KARACA Kimdir ?

Özgeçmiş

Prof. Dr. Mehmet Karaca İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde ve Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nde öğretim üyesidir. İklim ve Deniz Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı’nı yürütmektedir. Lisans ve Yüksek Mühendis derecelerini İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden; doktorasını da University of California, Los Angeles (UCLA)'dan "Atmosfer ve Okyanus Bilimleri" dalında almıştır. Akademik araştırma sahaları sırasıyla atmosfer ve okyanusun sayısal modellemesi, bölgesel iklim değişimi, hava kirliliği ve kalitesi ve afet yönetimidir. Bu konularda birçok ulusal ve uluslararası yayını, davetli sunumu vardır. TÜBİTAK, DPT ve İBB gibi ulusal kurumlara ve World Bank, United Nations Development Programme, NASA ve International Centre for Scientific Culture-World Laboratory gibi uluslar arası kurumlara çok sayıda büyük proje yapmıştır. Ayrıca Birleşmiş Milletler için hazırlanan Birinci Ulusal İklim Değişikliği Bildirimi ve Los Angeles Hava Kirliliği Projesi gibi uluslar arası projelerde yer almıştır.

Prof. Dr. Mehmet Karaca araştırmacı kimliğini çok geniş bir idari tecrübeyle bütünleştirmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı, İTÜ-KKTC Kurucu Rektörlüğü, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, çeşitli Rektör Danışmanlıkları, ve Yönetim Kurulu üyelikleri gibi birçok akademik ve idari görevde uzun yıllar hizmet vermiştir. İTÜ Rektör Yardımcılığı döneminde idari ve mali işler, strateji, döner sermaye, personel, sağlık-kültür, kütüphane ve dokümantasyon dairelerinden sorumlu olmuştur. Rektör Danışmanlığı döneminde İTÜ Teknokent’in fizibilite ve piyasa analizi proje koordinatörlüğünü yapmıştır. Ayrıca TÜBİTAK-ÇAYDAG yürütme kurulunda grup üyeliği, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kimya ve Çevre Enstitüsü’nde danışmanlık, National Geographic-Türkiye'nin akademik danışmanlığı, Elginkan Vakfı Bilim ve Teknoloji Ödül Komisyonu Üyeliği gibi İTÜ dışı görevler de yapmıştır.

17 Eylül 1957 İstanbul doğumlu olan Mehmet Karaca, Pertevniyal Lisesi mezunu olup akıcı düzeyde İngilizce bilmektedir. Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi Filiz Karaca ile evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

İTÜ24 AİLESİ OLARAK MEHMET KARACAYI TEBRİK EDİYORUZ..
Bütünleme Sınav Takvimi Açıklandı Güz Yarıyılı Yüksek Lisans Kazananlar Listesi Açıklandı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi