Ericsson, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Yerleşkesi’ndeki 194 mühendisle hizmet verecek olan Ar-Ge Merkezi’ni açtı.
AR-GE laboratuarlarında, IP ortamında çalışan küçük bir operatörün çekirdek şebeke ihtiyacını karşılayacak ekipman; IPTV ve Mobil TV çalışmalarına ilişkin altyapı ve en yeni IMS çekirdek şebekesi bulunuyor. Laboratuar yerel yazılımcıların ihtiyaç duyduğu teknik platformu sunacak IMS Merkezi’ni de içeriyor. Ar-Ge Merkezi’nin açılışına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ericsson’un 120 yıl önce Dolmabahçe Sarayı’na ilk santrali kurduğunu, firmanın o günden sonra Türkiye’de kalmaya karar verdiğini söyledi.
Dünyada son 30 yıl içerisinde bilim ve teknolojide entegrasyon dönemine girildiğini kaydeden Binali Yıldırım, bilim ve teknoloji parklarının sayısının artmaya başladığını belirterek şunları söyledi: “Amerika’da altı bin, Avrupa Birliği ülkelerinde ise iki bin teknopark bulunuyor. Türkiye’de ise teknopark sayısı bugün 40’a yükseldi. Bu anlamda katedeceğimiz çok yol var. 1990’lı yılların başında başlayan Ar-Ge farkındalığı büyüyerek devam ediyor. Türkiye’nin de içinde bulunduğu OECD ülkelerinde Ar-Ge bütçelerinin gayrisafi yurt içi hasılaya oranı 2009’da 2.3’e yükseldi. Türkiye’de ise maalesef Ar-Ge harcamaları istediğimiz düzeyde olmadı. 1990’da binde 3’ken, 2009’da binde 8’e yükseldi. Önemli bir yükselme var ama henüz yeterli değil.”
Teknoloji alanında eğitimi destekliyoruz
ERİCSSON Türkiye Genel Müdürü Özgür Tohumcu, Türkiye’de teknoloji alanında eğitimi desteklemek için projeler yaptıklarını ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine çok önem verdiklerini anlattı. Açılışa Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer de katıldı.
Haber: Hürriyet
SPK Başkanı'ndan İTÜ Hakkında Saçmalıklar ZinciriİTÜ'de 1 Fakülte, 1 Enstitü ve 1 Bölüm Açıldı