Selis
Son 180 günde 0 haber

Girişimcilik Ekosistemi Özel Ödülü İTÜ'ye verildi

İTÜ, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) ortaklığında hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evleri’nin Türkiye'nin en başarılı girşimcilerinin ödüllendirildiği gecede Girişimcilik Ekosistemi  dalında ödül aldı.

Ekosisteme Değer Katanlar Özel Ödülü İTÜ'nün oldu

TİM ve  TEB ortaklığında, Türkiye’nin girişimcilik, teknoloji ve ihracat alanlarında gelişimine katkı vermek amacıyla hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evleri’nin başarılı girişimcileri ödüllendirildi. Ticaret Bakanlığı’nın gözetiminde Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Türkiye’nin Girişimcileri Ödül Töreni Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminde bulunan 500'den fazla katılımcı ile gerçekleşti.

Türkiye’nin en iyi girişimcilerinin ödüllendirdiği törende İTÜ “Ekosisteme Değer Katanlar Özel Ödülü”ne layık görüldü. Ödül Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya verildi.

Gecenin açılış konuşmalarını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici gerçekleştirirken, TİM-TEB Girişim Evleri’nden 10 başarılı girişimci ödüle layık görüldü. 

Ödülü alan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca şunları söyledi: "İTÜ’de işin fikir aşamasından, sektörde başarıyla rekabet etme aşamasına kadar her adımda girişimcilik ile ilgili çok farklı ortam ve destekler bir arada bulunuyor. Öğrenimleri süresince İTÜ GİNOVA tarafından desteklenen İTÜ’lü girişimci adayları diledikleri takdirde yollarına İTÜ Çekirdek, İTÜ MAGNET, INNOGATE, İTÜNOVA TTO, BEETECH ile devam ederek İTÜ Arı Teknokent bünyesindeki çok çeşitli destek programlarından ve ödüllerden yararlanıyor.Yerli firmalarımız bu sayede yurt dışına açılabiliyor, hatta global ölçekte bir firmayla yoluna devam edebiliyor. Bakanlığımız ve sektörün öncü kuruluşları tarafından çalışmalarımızın ödüle değer görülmesi bizi gururlandırdı. İTÜ olarak bu ekosistemin Türkiye hattına yayılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Gecede ödül alan birçok tanındık isim vardı

İTÜ dışında girişimcilik ekosistemine katkılarından dolayı ödüle değer görülen bir diğer üniversite ise ODTÜ oldu. Bunun yanı sıra yazar Ayşe Arman ve Türkiye Oyun Geliştiriciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin’e de ilham veren girişimciler ödülü verildi.

Öğrenci Konseyi seçimleri ertelendi mi? Tenis kortunun üstü kapatıldı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi